Benefiční ples Cesty životem bez bariér se uskuteční 20. listopadu, výtěžek poslouží na dovybavení Centra služeb Kostka.

Již XV. benefiční ples Cesty životem bez bariér se uskuteční 20. listopadu od 20 hodin v kulturním domě Lorec. „Jestli to však situace umožní, v což doufáme. Když ne, uskuteční se stejně jako v loňském roce on-line,“ uvedla Petra Hnátová, zakladatelka a předsedkyně Cesty životem bez bariér.

Výtěžek letošního plesu plánuje organizace věnovat na dovybavení Centra služeb Kostka. „Plánujeme koupit elektroléčbu pro rehabilitaci. A také konvektomat pro cvičnou kuchyň,“ upřesnila Petra Hnátová.

Cesta životem bez bariér pokračuje ve svém úsilí odstraňovat bariéry a tím usnadnit život lidem s pohybovými problémy. Vedle letní integrovaného tábora, prázdninového pobytu pro děti s handicapem a příměstského tábora nabízí odlehčovací služby, plavání pro děti a mladé lidi s handicapem a řadu další aktivit. Jedna z nich je zaměřena na pečující osoby, a nejen pro ně. „Je to rukodělný kroužek – pedig, šití, drátování, háčkování –, který se koná v Centru služeb Kostka každý čtvrtek od 16 do 18 hodin. Zájemci získají více informací na telefonu 739 619 288. Naším cílem je přirozená integrace. V rámci kroužku poskytujeme odlehčovací službu, kdy pečující osoba nemusí zajišťovat péči,“ pozvala zájemce Petra Hnátová a poděkovala městu Kutná Hora za podporu odlehčovací služby, aktivit pro pečující osoby i za grant na cyklus výletů pro děti s handicapem. „Letos jsme byli v ZOO Dvůr Králové a v Hulicích, tam ve Vodním domě, Včelím domě, a doufáme, že se před Vánocemi podíváme i do divadla.“ Provoz odlehčovací služby podpořily také Stč. kraj, Philip Morris, obec Paběnice a město Zruč nad Sázavou. Více na webových stránkách cestazivotembb.cz.

red

Zavřít menu