Digital Academy slavnostně otevřela další zrekonstruované prostory bývalé základní školy v Malíně, součástí slavnosti byla imatrikulace žáků

Slavnostní otevření dalších zrekonstruovaných pater bývalé základní školy v Malíně, současném sídle soukromé střední školy Digital Academy – Obchodní akademie Kutná Hora, se uskutečnilo 27. září za účasti zřizovatelky školy Márie Václavíkové, ředitelky školy Kateřiny Tvrdík Exnerové, místostarosty města Josefa Viktory, rodičů, žáků školy a dalších hostů. Součástí slavnosti byla i imatrikulace žáků letošních prvních ročníků.

Ředitelka Digital Academy – Obchodní akademie Kutná Hora Kateřina Tvrdík Exnerová v úvodu připomněla historii vzniku školy a přeměnu bývalé malotřídní školy do současné podoby. Dokončena byla rekonstrukce druhého a třetího patra. V jídelně mají žáci a učitelé k dispozici výběr ze dvou jídel k obědu, zakoupit si mohou snídaně i svačiny. Intenzivně pokračují práce na školní zahradě, kde je v plánu venkovní učebna. Vizí do budoucna je podle slov ředitelky školy vybudování auly v půdních prostorách.

„Ve školním roce 2023/2024 má škola 100 žáků,“ řekla Kateřina Tvrdík Exnerová a doplnila, že letos byly otevřeny tři první ročníky po 26 studentech, ve 2. A pokračují studenti, kteří nastoupili do školy v loňském roce. Studenti mají příležitost studovat klasický český program, ale mohou si udělat i anglickou maturitu. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách dahora.cz.

pra

Zavřít menu