La Troba Kung-Fú je kapela formovaná romskými hudebníky vedená Joanem Garrigou. Jejich hudba je postavena na třech základních pilířích – na kompozici, hledání a preciznosti. Energií nabité vystoupení katalánských hudebníků vás čeká již tuto neděli v Music Clubu Česká 1.

.
Na neděli 3. května si pro vás dramaturgie kutnohorského Music Clubu Česká 1 připravila jeden z dalších hudebních bonbónků. La Troba Kung-Fú je kapela formovaná katalánskými romskými hudebníky. Za vznikem skupiny stál Joan Garriga po rozpuštění své první kapely Dusminguet v roce 2004. Jejich hudba míchá různé žánry, jako rumba, dubstep či blues. Skupina hraje od roku 2005. Záhy začali nahrávat své první album Clavell morenet, které vyšlo v roce 2006. Nyní mají na kontě již další tři alba, Rumbia at Ernesto´s (2009), A la panxa del bou (2009) a Santalegria (2013) a koncertují úspěšně po celém světě.
Hudba La Troba Kung-Fú je postavena na třech základních pilířích – na kompozici, hledání a preciznosti. Skupina vychází z hudební tvorby podobné té z dob starých zpěváků lidových písní a trubadúrů, ale představuje také katalánskou rumbu, což je hudební směr vytvořený katalánskými cikány, postupně ovlivněný rock and rollem a mambou, který byl později označen za urbanistickou populární hudbu typickou pro Barcelonu. La Troba se přitom se snaží o perfektnost a opírá se o principy kung-fu, které je uměním discipliny.

(jok)

3. 5. | 21:00 hod. LA TROBA KUNG-FÚ (ESP). Vstupné: 150,- Kč

 

.

Zavřít menu