První zářijový víkend otevřelo České muzeum stříbra již tradičně v rámci Dnů evropského dědictví své expozice za snížené a symbolické vstupné. Nebyly to pouhé expozice, které mohli návštěvníci shlédnout, připraven byl i poutavý doprovodný program. ……………………………………………………..

Na Hrádku přítomné seznámila se svým šperkařským řemeslem Šárka Trzaskaliková,  dále si přítomní mohli prohlédnout I. prohlídkový okruh „Město stříbra“ spolu se společnou výstavou absolventů SOŠV Hollarovo nám. Praha  z let 1967 – 1971 „Spolužáci“. V Kamenném domě byly otevřeny obě expozice: „Královské horní město – měšťanská kultura a život v 17. – 19. století“ a „Lapidárium: Umění kameníků středověké Kutné Hory“.

.
ČMS

Během prohlídky si přítomní mohli vyzkoušet interaktivní program „Putování za zlatým mokem“, který doprovázel výstavu: „Pivovary na Kutnohorsku“. Během soboty byl otevřen Tylův dům se svými expozicemi : „Život a dílo J. K. Tyla“ a „Kutnohorské podzemí a jeho průzkum“. Kdo má rád humor, tomu byla nabídnuta výstava kresleného humoru Jaroslava Skoupého – „Přijďte se nenudit“. Krásné počasí Babího léta přilákalo do muzejních expozic celkem 1522 návštěvníků.

Kateřina Vavrušková, ČMS

.

Zavřít menu