U příležitosti Dnů evropského dědictví 2013 bude po oba dva dny vystavena v GASK vzácná Kutnohorská iluminace. Jedná se o jedinečnou památku středověké knižní malby z 15. století, která byla vydražena 8. prosince 2009 v aukční síni Sotheby´s v Londýně. …………………………………………………

Galerie Středočeského kraje GASK získala toto dílo mimořádné uměleckohistorické hodnoty za částku 510 000 liber. Rozměrná gotická malba na pergamenu /v. 643 mm, š. 442 mm/ detailním a takřka reportážním způsobem zobrazuje dobývání, prodej a zpracování stříbrné rudy v Kutné Hoře na konci 15. století. Iluminace bude tentokrát vystavena v prostorách stálé expozice Sbírka 123.

Audiovizuální vířivka
7. září v 16,00 začíná v prostorách barokní lékárny živé představení – Audiovizuální vířivka 2013 II. Živé audiovizuální představení studentů ateliéru Time-based media FUD UJEP a Centra audiovizuálních studií FAMU. Společné práce stojící na improvizačním základě – obraz i zvuk je vytvářen živě na místě pomocí nejrůznějších softwarových nástrojů. Performance mají charakter dialogu skrze média, ve kterém jednotlivé zvuky a obrazy reagují vzájemně na sebe, nebo jsou volně komponovány v průběhu hraní. K tomu slouží samotné improvizační postupy i algoritmy a softwarové pomůcky pro spojení obrazu a zvuku. Východiskem je praxe VJ -ingu, principy synestézie, pravidla volné improvizace a expanded cinema. Cílem je živé kino, forma otevřené kompozice rozvíjející se v okamžiku sledování před očima diváků. Představení vznikla v rámci společného workshopu obou škol v GASK na jaře roku 2013. Doprovodným programem audiovizuální vířivky je celodenní projekce videí v přízemí GASK.

U příležitosti Dnů evropského dědictví 2013 máte jedinečnou možnost navštívit celý objekt Jezuitské koleje, sídla GASK, za symbolickou 1,- Kč, včetně vzácné Kutnohorské Iluminace. Pro všechny návštěvníky připravujeme zajímavé slevy v našem bookshopu.

(GASK)

.

Zavřít menu