Koncerty pořádané v letních měsících kutnohorským občanským sdružením Kultura do města se již staly tradicí. Vystoupení zajímavých hudebních uskupení čekají na posluchače i letos. Novinkou bude koncert nejen pro děti v parku U Tří pávů, naplánovaný na pátek 19. července. ……………………………………………..

Malou odbočkou z tradičních večerních koncertů u Dačického bude v letošní dramaturgii koncert uspořádaný ve spolupráci s občanským sdružením Kutnohorsko.cz v parku U Tří pávů 19. července od 17:00. Tady, nejprve pro dětské posluchače, zahraje, v rámci svého letního turné, hudební seskupení Pískomil se vrací. Členové kapely Pískomil se vrací vám budou povědomí. Možná i styl písniček vám přijde známý, není to náhoda! Většina postaviček z Pískomila, ale i jeho hosté, se totiž podílela na repertoáru kapely Kašpárek v rohlíku. Dobrých pískniček není nikdy dost! Více informací najdete na webu kapely. Pokud se budete chtít v parku zdržet a užít si, doufejme, příjemný letní večer, čeká na vás následně od osmé hodiny večerní koncert nového kutnohorského bluesbandu  One ROAST and the Others.

One ROAST and the Others
Bluesová kapela One ROAST and the Others se vyrekrutovala zcela přirozeně z hudebníků okruhu Klubu Česká 1 v Kutné Hoře, jehož provozovatelem je od roku 2012 Holanďan WILCO VERSTEEG, baskytarista jedné z nejpopulárnějších českých ska kapel Sto zvířat. Jím téměř pravidelně pořádané jam sessions muzikantů nejen z Kutné Hory vytvořily základ pro to, aby se zde vyprofilovaly nejrůznější osobní zájmy v hudebních stylech a to včetně blues, k němuž Wilco Versteeg inklinoval již díky své předchozí bluesové minulosti v Holandsku. Všichni členové One ROAST působili a působí ještě v jiných uskupeních.
Kytarista ROMAN ČERMÁK získal technické vybavení zejména díky absolvovaným seminářům u jedné z kytarových legend československé hudební scény Luboše Andršta, který osciloval mezi rockem, jazzem a blues. Kromě v One ROAST and the Others hraje také v jazzových formacích Cool Swing Groove anebo Bon Swing.
Zpěvák a saxofonista Američan RICO ESPAŇA původem ze San Francisca, v 80. a 90. letech vystupoval s kapelou v předních klubech v Seattlu, Bostonu, New Orleans, Miami a dalších klubech v USA. Od roku 1995 žil v Los Angeles, po roce 1999, kdy se vrátil do San Francisca, vystupoval s bluesrockovou kapelou Mick Martin and the blues Rockers. V letech 2006 až 2012 byl zpěvákem, saxofonistou a frontmanem kapely California Blues Machine, která účinkovala jako předkapela pro B. B. Kinga, Tommyho Castra a Andyho Santanu. V Čechách zakotvil v roce 2012.
Za bicími se zásluhou Romana Čermáka a jejich společné ranné hudební tvorby usadil JOSEF KRČIL, bubeník a současně profesionální zvukař, který hraje s potřebným nadhledem a zároveň tvoří rytmický základ kapely.
U vzniku kapely stojí s Romanem Čermákem foukačkář ALEŠ REZLER, výtvarník a kurátor městské galerie v Kutné Hoře, intuitivní hráč s nejkratší hudební praxí, bluesový nadšenec a improvizátor, který prošel po roce 2005 jak prostředím jam sessions v Klubu Česká 1 tak kutnohorskými kapelami Šraml Česká 1 nebo Vlčí trio a do One ROAST přešel v květnu 2013 ze zaniklé softrockové kapely Prokristovyrány.
Ostřílený kytarista a zpěvák s bohatou bluesrockovou minulostí MARIAN ANGELKOV z Litvínova je hostující importovanou posilou kapely. Od roku 2006 hrál v severočeských blues rockových kapelách Blue Point a TransEuropean Sexpress, kde se jako hosté střídali muzikanti z nejlepších současných bluesových kapel v Čechách. S kapelou TransEuropean Sexpress se objevil v roce 2008 v Šumperku na Blues Aperitiv. V současnosti hraje v rockové kapele Hardox z Mostu, hostuje v kapele Malé divy aj. Díky Marianovi Angelkovi se na repertoáru kapely One ROAST and the Others objevují živelně podané bluesové standardy v rockovém pojetí, s častým zařazením skladeb známých v podání Gary Moora anebo rocková klasika jako je Carlos Santana, Jimmy Hendrix, ad.
Dalším hostujícím členem kapely je hráč na basovou kytaru a kontrabas PETR RYBA. Začínal s bigbítem v 70. letech mimo jiné s dnes uznávaným dirigentem Františkem Drsem, v 80. letech hrál jazz s pianistou Vojtěchem Eckertem, s Rudolfem Daškem a Karlem Velebným a nahrával basové party na prvních studiových nahrávkách Zuzany Navarové. V 90. letech vedl legendární kutnohorskou kapelu Prybyňák a naposled byl viděn v kolínské bluesové kapele Bluestones.

(tz)

19. července 2013|17:00 – Pískomil se vrací + One ROAST and the Others, Park U Tří pávů. Vstup zdarma! Začátek druhého koncertu 20:00 hod.

 

One ROAST

 

.

Zavřít menu