Film MAX je o baskeťákovi na kolečkách

Mladí filmaři z Tylovy herecké školy chystají premiéru svého nového krátkého  filmu. Snímek MAX, s Mikulášem Ečerem v hlavní roli, natočili během několika dnů o prázdninách a divákům ho představí v neděli 8. října od 17 hodin na plátně kutnohorského kina Modrý kříž. „Je to příběh o mladém nadějném sportovci, kterému osud postavil do cesty překážku v podobě invalidního vozíku. Chlapec se však nevzdává. Prožívá sice nelehké období, ale snaží se hledat nový smysl života,“ říká o filmu režisér Jaroslav Beran, který s mladými herci spolupracoval již na snímku Dívka s knihou. Ten si k oceněním na Českém videosalonu letos připsal i úspěch na mezinárodním festivalu UNICA v německém Dortmundu, kde získal uznání v konkurenci filmů z třiceti zemí světa.

Světovou premiéru Maxe doprovodí slavnostní ceremoniál a delegace tvůrců a herců, kteří se divákům v kině představí a svůj film uvedou na velké plátno.

Kromě Maxe a zmíněné Dívky s knihou se publikum může těšit také na retrospektivu filmové tvorby od samotného počátku existence Tylovy herecké školy, kdy vznikaly snímky jako Tajemství opuštěného podkroví, Tichá prosba, DěSnění, Child Beer Challange, Pan X, Lupičíkův Štědrý den, či Ztracená. „Bude zajímavé sledovat profesní posun, od prvního seznamování s filmovým řemeslem, až po realizaci porotami oceněných snímků,“ podotýká vedoucí produkce Václav Veselý, který na jmenovaných titulech spolupracoval s kameramanem Jakubem Sloupem.

V Maxovi se kromě Mikuláše Ečera objeví Alena Votavová, Pavel Školný, Tereza Tahadlová, Veronika Větrovská, Jan Kukral, Filip Mašek, Veronika Pokorná a Eliška Novotná. Práci filmového štábu s kameramanem Sloupem a režisérem Beranem na jednotlivých pozicích osvětlovače, zvukaře, skriptky, rekvizitářů, maskérů a  kostymérů zastali výše zmínění herci.

(vv)

 

Zavřít menu