Linoucí se vůně mezinárodní gastronomie, hudební a kulinářský program v jedinečných kulisách gotického chrámu a možnost poznání chutí, pro které byste cestovali možná i tisíce kilometrů. To je jen jednohubka ke gastroslavnostem, jež se konají už tuto sobotu 17. září od 10.00 v Kutné Hoře!

Gastronomické slavnosti nabídnou ve spolupráci s místními i vzdálenějšími restauracemi nejen velkou podívanou, ale především degustační svátek pro všechny věkové kategorie.

Ať už budete chtít poznat chuť asijské kuchyně, španělské nebo té středomořské, zvládnete tento na první pohled obtížný úkol za několik pár hodin. A až se vám naskytnou choutky na něco dobrého a českého, vaše chuťové pohárky potěší místní šéfkuchaři – ti kutnohorští a třeba i ti z jiných koutů naší země.

Jako dezert vám tu naservírují hudební program a podívanou na populární interprety, které v průběhu akce doplní profesionálové se svým kulinářským umem.

Regionální potraviny

Podpora regionálních podnikatelů a dodavatelů je pro pořadatele jedním z největších cílů. Pro návštěvníky proto čekají ochutnávky produktů z místní výroby, počínaje u dobrého vína nebo perlivého burčáku, sýrů a pečiva, končící u hotových pokrmů z lokální zeleniny a uzenin.

Jak řekl anglický dramatik George Bernard Shaw: „Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“ Přijďte prožít den v Kutné Hoře ve společnosti šéfkuchařů a (nejen) nakouknout pod pokličku moderní gastronomie!

Zveme vás v sobotu 17. září od 10.00 do Barborské ulice a Vorlíčkových sadů, a nyní nám nezbývá nic jiného, než vám popřát jediné a to nejdůležitější: dobrou chuť a příjemnou podívanou!

Další informace a program najdete na webových stránkách www.gastrofestkh.cz!

tisková zpráva

Zavřít menu