Informační centrum nabízí své služby v Sankturinovském domě
IC města Kutné Hory. Foto: pra

Informační centrum (IC) města Kutné Hory se po dokončení kompletní rekonstrukce Sankturinovského domu přestěhovalo z dočasných prostor v Kollárově ulici zpět do svého původního působiště. Novinkou je, že objekt je bezbariérový. K dispozici turistům a návštěvníkům města je od 2. ledna až do konce března od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 12 a od 12.30 do 17 hodin. V sezoně od dubna do září bude otevřeno denně od 9 do 18 hodin.

„I přes to, že leden a únor patří ke slabším měsícům, lidé si k nám už cestu našli. Především Kutnohořané byli nedočkaví, jak se provozovna změnila,“ uvedla Martina Bucifal, vedoucí oddělení informačních center a Spolkového domu, a doplnila, že světlejší nábytek, nový pult, uzpůsobený i pro obsloužení lidí upoutaných na vozíček, klidová zóna a lepší osvětlení vytvořily příjemnější, reprezentativnější prostředí. Původní pult a nábytek, který sloužil i v dočasných prostorách v Kollárově ulici, našel využití v IC na vlakovém nádraží, které se tak také změnilo k lepšímu.

Pracovníci IC poskytují kompletní informační servis: informace o památkových objektech, stravovacích a ubytovacích zařízeních, kulturních akcích, autobusových a vlakových spojích, a to jak tuzemským tak i zahraničním návštěvníkům. Doporučují tipy na výlety a procházky ve městě a okolí. „Podařilo se nám zachovat i půjčovnu kol,“ řekla Martina Bucifal s tím, že nejen pro turisty, ale i pro místní bude od dubna opět k zapůjčení pět jízdních kol a dvě elektrokola. „Zajišťujeme předprodej vstupenek pro Tylovo divadlo a kino Modrý kříž v Kutné Hoře. Máme smlouvy s dalšími vstupenkovými portály, takže zprostředkováváme kulturu i do dalších měst v ČR,“ upřesnila Martina Bucifal a dodala, že součástí provozovny je nově i audiovizuání technika, jeden z monitorů nahradil původní plakátovací plochu. K dispozici veřejnosti je počítač s internetem a tiskárnou.

V osvětlených vitrínách je pro návštěvníky k dispozici pestrá nabídka suvenýrů, regionálních produktů, map, pohlednic, poštovních známek, publikací, turistických vizitek a známek, hrnečků, triček a dalších dárkových předmětů.

Na sklonku roku získalo Informační centrum města Kutné Hory certifikát „Péče o kvalitu“, značku Q, kterou uděluje agentura CzechTourism ve spolupráci s Českou unií cestovního ruchu. Značku získávají profesionálové v cestovním ruchu za svou klientskou vstřícnost a neustálé zlepšování kvality svých služeb.

M. Pravdová

Psali jsme:

Zavřít menu