Datum dvanáctého září by si měli v kalendáři červeně zakroužkovat milovníci kvalitního vína z Kutné Hory i širokého okolí. Druhou záříjovou sobotu pořádá kutnohorský Klub přátel vína v pořadí již čtvrtý ročník Vinobraní na zámku Kačina. Jste zvědaví, co zajímavého letos na příchozí čeká?

.
Na pokračování znovuobnovené tradice Vinobraní na Kačině se letos mohou těšit nejen milovníci dobrého vína. Pestrá kulturní nabídka totiž vychází vstříc všem skupinám návštěvníků vinobraní, od těch nejmenších dětských, až po zkušené vinaře.
„Věříme, že vinobraní bude i tento rok úspěšné, tak jako tomu bylo minulý rok, kdy ho navštívilo 6.500 návštěvníků. K průběhu vinobraní patří troubené fanfáry, koncerty populárních interpretů, ukázky zemědělských produktů, strojů, domácích zvířat, jezdeckých dovedností, soutěž o poznání odrůdy vína, burčákové hody, prohlídky zámku, mnoho dobrého jídla a samozřejmě vína, řemeslné trhy, program pro dětské návštěvníky, Bio market a mnoho dalších zajímavostí,” láká na bohatý program prezident vinobraní Lukáš Rudolfský.

Vinobraní se znovu spojí s dožínkami
Jako v letech minulých, také letos přizvali vinaři k oslavám zemědělce.
„Na vinobraní proběhnou také oslavy konce zemědělského roku, proto při této příležitosti zveme všechny zemědělce z okolí, abychom společně oslavili tzv. dožínky. Tímto spojením vzniká akce, která přitahuje mnoho návštěvníků, jak z řad laické, tak i odborné veřejnosti,” pochvaloval si Lukáš Rudolfský a pokračoval: „Zámek slouží jako zemědělské muzeum a zemědělství má v tomto kraji hlubokou tradici. Dožínky, slavnost, kterou se ukončují žně, lze najít téměř ve všech zemědělských kulturách. Ve vyspělém zemědělství, které se často vyznačuje jednou převládající plodinou, představuje její sklizeň největší praktický zlom v průběhu roku – znamená konec období nouze a přechod k nadbytku potravy.”

Na Kačinu autobusem zdarma
Pořadatelé připravili zdarma kyvadlovou dopravu z Kutné Hory a zpět v hodinových intervalech ze zastávek: autobusové stanoviště u OD Billa a z vlakového nádraží, start dopravy v 10 hodin na autobusovém nádraží.  Zdarma bude také kyvadlová doprava z Čáslavi od vlakového nádraží, přes Chotusice, Žehušice, Rohozec.

(tz)
.

Program Vinobraní a Dožínek na Kačině + informace o vstupném

.
Připomeňte si atmosféru Vinobraní na Kačině v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu