Jedinečné taneční na Kaňku byly zahájeny první lekcí. Součástí programu je etiketa, ukázky flamenca i Tai Chi

Jedinečné taneční pro děti s mentálním i tělesným handicapem, které pořádá druhým rokem nezisková organizace Kaňkovské sedlo, byly v září zahájeny. V prostorách bývalé základní školy na Kaňku se 12. září sešly taneční páry k první společné lekci pod vedením tanečních mistrů – Romany Podhrázské z Tanečního klubu Bohuslava Matiáše v Kolíně a studenta práv Vítka Piskače. Účastníci kurzu by nemohli chodit do běžných tanečních, díky Jedinečným tanečním nejsou o zážitky, které prožívají jejich vrstevníci, ochuzeni. Spolu s nimi radost prožívají i rodiče.  „Letos byl zájem tak veliký, že  jsme museli z kapacitních a organizačních důvodů deset dětí  odmítnout,“ uvedla Iveta Kamarádová z Kaňkovského sedla  s tím, že se letos tanečních účastní děti z Kutné Hory, Kolína, dojíždět budou i z Českého Brodu a Brandýsa nad Labem. Přihlášeno je celkem 26 dětí, především chlapců. Jako tanečnice proto vypomáhají studentky oboru sociální činnost ze SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře a dobrovolnice z minulého ročníku. Jedinečné taneční podporuje také Odborná střední podnikatelská škola v Kolíně, město Kutná Hora a řada soukromých a podnikatelských subjektů.

Jak doplnila Petra Vášová z Kaňkovského sedla, součástí tanečních je stejně jako v loňském roce etiketa, ukázky flamenca v podání Lucie Nosové a také lekce Tai Chi Jiřího Kamaráda.

Letos čeká tanečníky první veřejné vystoupení a to v listopadu, kdy se zhostí předtančení na plese Cesty životem bez bariér. Ten se uskuteční  v listopadu v kulturním domě Lorec v Kutné Hoře.

Monika Pravdová

Zavřít menu