Koncert pro Moravu se konal i v Kutné Hoře, na podiu se vystřídali Věra Martinová, Heidi Janků, ale i Jaroslav Svěcený, Jakub Smolík, Petr Bende a další

Koncert na podporu tornádem zasažené Moravy se konal 25. srpna v Šultysově ulici v Kutné Hoře. Program uváděla Monika Trávníčková, která připomenula, že 24. srpna to byly přesně dva měsíce, kdy tornádo postihlo obce Hrušky, Moravskou Novou Ves, Mikulčice a okolí. Koncert v Kutné Hoře byl třetím v pořadí, který pořadatelé Koncertu pro Moravu zorganizovali. Poděkovala všem, kteří přispěli či přispějí na transparentní účet Římskokatolické církve Moravská Nová Ves. „Odtud putuje pomoc pro jednotlivé rodiny, které nedosáhnou na finanční pomoc od státu,“ řekla Monika Trávníčková. Poděkovala  městu Kutná Hora za poskytnutí prostor pro konání koncertu, sponzorům a dárcům. Starosta města Josefa Viktora ocenil, že se koná koncert právě v Kutné Hoře a uvedl, že i město se zapojilo do pomoci Moravě a zaslalo finanční pomoc čtyřem konkrétním obcím. Městské lesy a rybníky Kutná Hora věnovaly dřevo, celou střešní vazbu, pro rodinný dům v Mikulčicích.

Na podiu v těsném sousedství morového sloupu v Šultysově ulici se až do pozdního večera vystřídali violoncellista Petr Špaček, houslový virtuóz Jaroslav Svěcený, zpěvačka Věra Martinová, zpěváci Jakub Smolík, Davide Mattioli, Petr Bende, Alice Bonde a závěr večera patřil Heidi Janků.

Monika Pravdová

Aktualizováno 26. 8. Fotogalerie doplněna o snímky od fotografa Jiřího Freunda

Zavřít menu