Kostel sv. Jana Nepomuckého hostí výstavu Kutnohorské památky – stálá inspirace kutnohorských umělců. Nenechte si ji ujít.

Kutnohorské památky – stálá inspirace kutnohorských umělců je název výstavy v kostele sv. Jana Nepomuckého, která byla zahájena vernisáží ve čtvrtek 9. září. Návštěvníci mohou v interiéru barokního kostela obdivovat díla Martina Balcara, Stanislava Diviše, Terezy Divišové, Jitky Jelínkové, Stanislava Kostky, Andreje Németha, Aleše Rezlera, Jaroslava Rezlera, Hany Richterové a Marie Slavotínkové. Výstavu doplňují v průčelí Spolkového domu snímky fotografů Miloše Truhláře a Jana Šmoka.

Jak připomenul moderátor Michal Trnka, který vernisáží provázel, výstavu připravilo Město Kutná Hora společně s agenturou Veselý lidový rok již v loňském roce k 25. výročí zapsání města na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. „Jenomže loňský rok byl specifický pandemií koronaviru, takže výstavu bylo možné vidět jen pár dní. Proto se k ní organizátoři ještě jednou vrátili,“ vysvětlil Michal Trnka.

Kutnohorské památky byly a jsou inspirací malířů, grafiků, fotografů, uměleckých kovářů a dalších. Výstava určitě stojí za vidění. Nenechte si ji ujít. Otevřena bude do 10. října denně od 10.30 do 16,30 hodin.

pra

Zavřít menu