Kutná Hora v sobotu 17. září žila

V Kutné Hoře to v sobotu 17. září žilo! Kromě populárních Dní evropského dědictví, se ve městě konaly další dvě zajímavé akce, a to Zažít město jinak ve Vladislavově ulici a Otevřená Vinná ulička v Uhelné.

Na Dny evropského dědictví se již tradičně otevírají i památky běžně nepřístupné, a tak letos se mohli návštěvníci vydat například do kostela Matky Boží Na Náměti, do kostela sv. Vavřince na Kaňku či nahlédnout do Kamenné kašny. Navíc památky, muzea, galerie a další kulturní místa, která jsou běžně otevřená veřejnosti, nabízela buď vstupné zdarma, dobrovolné, nebo zlevněné. I přes nepřízeň počasí byla místa jako Dačického dům, GASK, chrám sv. Barbory i vzdálenější sedlecké památky plná návštěvníků.

Deštivé počasí nepřálo ani již zmíněným dalším kulturním akcím v centru města. Přesto bylo ve Vladislavově ulici na Zažít město jinak i v Uhelné ulici na Otevřené Vinné uličce dostatek návštěvníků, kteří si užívali pestrý doprovodný program, ať už v podobě hudby, drobných workshopů, čtení, či například cvičení jógy.

rdk

 

Zavřít menu