Kutnohorská knihovna hostila poprvé prestižní setkání republikového výboru Svazu knihovníků a informačních pracovníků z celé ČR

Knihovna Kutná Hora hostila ve dnech 24. až 25. října prestižní setkání republikového výboru Svazu knihovníků a informačních pracovníků. Dvoudenního zasedání se účastnilo čtyřicet ředitelů, zástupců knihoven z Ostravy, Brna, Českých Budějovic, Litvínova, Vsetína a z dalších koutů České republiky.

„Je to vlastně taková top liga v oblasti knihovnictví, která pomáhá spolu s ústřední knihovnickou radou, legislativní radou vlády atd., směřovat knihovnictví v celé České republice. Nám se podařilo je pozvat do Kutné Hory, aby viděli, jak to tu funguje. Tématem byla příprava grantových programů pro ministerstvo na příští období, projednávání koncepce rozvoje knihoven. Součástí programu  byly i workshopy, například o mediálních kampaních, jak je knihovny umí,“ řekla Gabriela Jarkulišová, ředitelka Knihovny Kutná Hora a podotkla, že i když je program ryze pracovní, účastníci měli příležitost spolu s pracovníky kutnohorské knihovny prohlédnout si město, navštívit pamětihodnosti. „Setkání republikového výboru Svazu knihovníků a informačních pracovníků, kterého se účastní celý výkonný výbor svazu knihovníků a informačních pracovníků, je prestižní záležitostí. Jsme pyšní, že můžeme být hostiteli této akce,“ konstatovala ředitelka kutnohorské knihovny, která je zároveň předsedkyní jedné ze sekcí Svazu knihovníků a informačních pracovníků, a to sekce veřejných knihoven.

O týden později kutnohorská knihovna uvítá třídenní zasedání ředitelů krajských knihoven, Národní a Moravské zemské knihovny s názvem „Manažerský bujon“. „Budeme pracovat na svých manažerských dovednostech v oblasti kultury, co nám přinášejí nové platformy, snížení finančních prostředků a jak na to reagovat,“ vysvětlila Gabriela Jarkulišová s tím, že kutnohorská knihovna se tak během krátké doby stane hostitelem hned dvou prestižních akcí.

pra

Zavřít menu