Rodiny s dětmi si užily víkendový pobyt v Kácově

Rodiny s dětmi, které využívají sociálně aktivizační služby Střediska Na Sioně při Oblastní charitě Kutná Hora, vyrazily na dvoudenní pobyt do Kácova. Tématem letošního víkendu byly rodinné hodnoty. Akci podpořilo město Kutná Hora. Více v článku Michaely Jandejskové ze Střediska Na Sioně v Kutné Hoře:

 

Minulý víkend patřil ve Středisku Na Sioně rodinám klientů sociálně aktivizační služby. Celkem 6 rodin se 13 dětmi vyjelo na dvoudenní pobyt do Sporthotelu Kácov. Program byl koncipován tak, aby měly děti dostatek času na kamarády a zároveň mohly se svojí rodinou zažít situace, které se vymykají každodenní rutině.

Tématem letošního víkendu byly rodinné hodnoty. Dopoledne měla každá rodina za úkol popovídat si o sdílených hodnotách a na základě rozhovoru vytvořit rodinný erb.  Odpoledne jsme vyjeli na výlet do Vodního domu v Hulicích u Želivské přehrady. Děti byly nadšené z interaktivní výstavy, populární byly zvláště vodní prvky v exteriéru. A co se jim líbilo na společném rodinném programu? Hlavně to, že se s rodiči a sourozenci museli dohodnout a něco společně vytvořit. „Pro rodiče byla důležitá možnost vzájemného sdílení zkušeností, které tradičně pořádáme po uložení dětí ke spánku,“ říká pracovnice aktivizační služby a terapeutka Irena Řezníčková a dodává: „Také možnost vidět svoje děti v jiném světle, vidět, jak fungují v kolektivu mimo školu a domov, je pro rodiče zásadní zkušeností.“ K úspěchu celé akce určitě přispělo i příjemné prostředí a dobré jídlo ve Sporthotelu Kácov. V neděli všichni odjížděli spokojeni. Za všechny rodiče nechme promluvit jednu maminku: „Odjížděli jsme zase nabití a já i taková zklidněná, že to co žijeme my, žijou i jiní. A dávají to. To mi asi dalo nejvíc.“

Děkujeme městu Kutná Hora, které pobyt financovalo v rámci projektu „Spolu ze Sionu“.

Zavřít menu