Festival bluegrassu, country, folku a trampské písničky – Kutnohorská Kocábka patří již přes třicet let neodmyslitelně do druhé poloviny letních prázdnin. Letošní 32. ročník se uskuteční dne 15. srpna od 15. hodin a na základě povolení Města Kutná Hora potrvá až do půlnoci.

.
Jelikož probíhá rekonstrukce parku Pod Vlašským dvorem, je festival přesunut na nádvoří Vlašského dvora. Mezi účinkujícími uslyšíte i duo Brož a Orlich, Radka Tomáška s Františkem Václavem Zikmundem, Pavla Dobeše s Tomášem Kotrbou, kapely Detto, Veget, Apple, Alishi & Mishmash a samozřejmě tradiční Brzdaře a Trampoty.

Trampoty slaví kulatiny
V letošním roce slaví čtyřicáté narozeniny červenopečecká kapela Trampoty, jeden ze stálých pilířů festivalu Kutnohorská Kocábka. Před dvaatřiceti lety členové kapely pomáhali festivalu na svět a dodnes jejich vystoupení ke Kutnohorské Kocábce neodmyslitelně patří. Za čtyřicet let existence prošla kapelou řádka muzikantů a Trampoty si připsaly na své konto několik divadelních představení, muzikantský chlebíček si vyzkoušely v Německu, Holandsku i v Polsku, kde si po vítězství na festivalu v Legnici červenopečečtí zahráli i na mezinárodním country festival u Mazurských jezer. Natočili tři CDčka. V současnosti Trampoty vystupují ve složení Zdeněk Sosnovec, Jiří Lebeda, Milan Douša, Milan Laurov, Miroslav Suchý a František Ševčík. Nejmladší posilou souboru je zpěvačka Barbora Hőlzlová. Oslavit s Trampotami jejich kulaté narozeniny můžete i vy, na dvaatřicátém ročníku festivalu Kutnohorská Kocábka ve Vlašském dvoře.

(tz)

.
Kocábka 2015

.

Zavřít menu