Kutnohorská Kocábka vypluje 15. srpna v areálu voršilského kláštera

K letním prázdninám v Kutné Hoře patří již od roku 1984 festival bluegrassové, trampské a folkové muziky Kutnohorská Kocábka. Ani letos o něj jeho příznivci nepřijdou.

„Ke konci minulého týdne jsme se dohodli, že Kutnohorská Kocábka se uskuteční i letos a to 15. srpna od 13 do 22 hodin v areálu voršilského kláštera,“ uvedla  Veronika Lebedová ze Sdružení Kocábka a doplnila, že v programu určitě nebudou chybět Brzdaři, Trampoty, Johny Cash Trio, Detto. Účast přislíbili Taxmeni a Honza Ingr. „Jednáme ještě s dalšími, mimo jiné i s Vojtou Kiďákem Tomáškem. Bližší program zveřejníme v průběhu tohoto týdne na webových stránkách sdružení Kocábka,“ upřesnila Veronika Lebedová.

Festival Kutnohorská Kocábka patří k  nejstarším festivalům country a folku v České republice. Za dobu jeho existence v něm účinkovala nejen řada kvalitních regionálních kapel, ale i muzikantských legend, například Wabi Daněk, Plavci, Fešáci, Lokálka, Čechomor, Hop Trop, Pavlína Jíšová, Jindra Šťáhlavský, Pavel Dobeš, Radek Tomášek, Petra Černocká, Semtex, Cop.  Na Kocábce v minulosti vystoupil i Divokej Bill a kutnohorské Rybičky 48.

Monika Pravdová

Zavřít menu