Tři jedinečné koncerty nabídne letošní ročník Kutnohorského hudebního léta pořádaného spolkem Kultura do města v zahradě restaurantu Dačický v Kutné Hoře. Serii odstartuje 20. června kapela Traband, 11. července se publiku představí houslista Vojta Lavička s romským bandem a tečku za létem udělá 15. srpna Korjen.

.
Po delší době se do Kutné Hory vrací dobře známá kapela Traband. Parta kolem Jardy Svobody se v poslední době posunul o něco málo do minulosti, zpět k prvním deskám. Kapela přibrala nově i banjo, ale věřte, banjo není jen country… Na Traband se můžete těšit již 20. června od půl deváté večer. Vstupenky budou k dostání před koncertem a místa k sezení můžete reservovat přímo v Hostinci Dačický na tel. 327 512 248. Další info na 604 436 780 nebo na pavelapolen@seznam.cz. Plakát ke stažení…
.

.
Druhý koncert, naplánovaný na 11. července tradičně od 20:30, potěší zejména pamětníky kutnohorských koncertů skupin Álom či Do Konce.  Frotmenem těchto uskupení byl skladatel, moderátor, herec a hlavně fenomenální houslista Vojta Lavička (ex Deep Sweden, Gypsy.cz…), kterého jste mohli nedávno vidět v Kutné Hoře s kapelou Wohnout. Přiveze novou sestavu, kterou tvoří vynikající romští muzikanti. V názvu skupiny se odráží autentická duše romské hudby, která v sobě vstřebává tradiční pojetí s moderními vlivy. Kapela je typickým příkladem otevřenosti hudebního vnímání romských muzikantů, kteří si vždy nalézali vlastní cesty na poli klasických žánrů. Ve zvuku Gipsy spirit poznáme kořeny balkánských, maďarských, španělských, ruských i slovenských Romů. Nechybí ani tzv. sinti jazz a samozřejmě klasické čardáše, ale navíc je z kapely cítit hlad po moderním zvuku a rytmu. Inspirací se tak stává třeba zpěvák Sting, Stevie Vonder nebo Chic Corea. Tečku za letošním létem udělá závěrečným koncertem Korjen, mezinárodní word – music formace usazená v Praze, která čerpá z lidové hudby celé Evropy a tento tradiční odkaz přetváří do své estetiky, ve které má místo breakbeat, jazz, hip-hop, drum’n’bass, rock a cokoliv, co jim přijde pod ruku. Tři divoženky z různých evropských krajin se na společné cestě hledání kořenů nechají nést třemi místními šerpy. Kouzlo lidové tvořivosti se tak potkává s krásou jejich individualit za kroku moderních beatů. Koncert začíná 15. srpna v 20:30 hod.

(red)

 

Zavřít menu