Ljuba Krbová, Mastičkář, Hamlet a Mars v Kutné Hoře

Oblíbené monodrama španělského dramatika Carlose B MARGARITĚ s Ljubou Krbovou zavítá v neděli 9. 7. v 18:00 do auly bývalého kláštera svaté Voršily (dnes Církevní gymnázium) v Kutné Hoře. Pohostinské vystoupení populární herečky je součástí letního divadelního projektu OLDstars on the ROAD, jehož část pořádá studentská umělecká skupina OLDstars letos již podruhé v Kutné Hoře.

Další ročník putovního benefičního letního studentského projektu zahájí v sobotu 8. července 2023 ve 20:00 v jediném provedení v unikátní lokaci bývalé vodní nádrže Sukov u Kutné Hory původní openair inscenace textu hvězdy evropského divadla Maria Von Mayenburga MARS v podání studentů a čerstvých absolventů DAMU a JAMU. Veřejná prostranství historického centra Kutné Hory pak budou o víkendu 7. – 9. 7. naplněna sérií repríz inscenace dochovalého torza středověké hry MASTIČKÁŘ. Studenti uměleckých škol z Kutné Hory v pondělí 17. 7. odstartují divadelní turné s inscenací HAMLET po hradech, zámcích, klášterech, zahradách a parcích – zejména Středočeského kraje.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Goout.

Projekt OLDstars on the ROAD byl podpořen grantem Města Kutná Hora a Státního fondu kultury. Záštitu nad projektem převzal radní města Kutná Hora Tomáš Morawski a rektor JAMU pan MgA. Petr Michálek. Na projektu spolupracuje dobrovolnické centrum Univerzity Karlovy. Výtěžek ze vstupného loňského ročníku studenti darovali ve prospěch městské veřejné sbírky na Lavičku Václava Havla v Kutné Hoře.

tz

Zavřít menu