Mezinárodní hudební festival Kutná Hora se uskuteční v novém termínu od 22. do 30. srpna

Vážení příznivci Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora, oblíbený festival jsme nezrušili a červnový termín posunuli na 22.-30. srpna. Umělecký ředitel Jiří Bárta z původního programu zachoval větší část, vystoupení zahraničních umělců však bohužel možné nebude.

Připravili jsme 10 koncertů. Kromě komorní hudby světově známých autorů (Beethoven, Dvořák, Suk, Schumann, Šostakovič) zazní i skladby méně známých skladatelů (Pärt, Kilar, Gubaidulina, Elgar). Navíc víkendový program (od pátku 28. do neděle 30. srpna) věnujeme 250. výročí narození Ludwiga van Beethovena. Zazní sonáty pro klavír a violoncello, smyčcové kvartety, ale i symfonická tvorba, jejíž provedení se ujme Komorní filharmonie Pardubice v čele s dirigentem Stanislavem Vavřínkem při závěrečném koncertu v chrámu sv. Barbory.

Komorní hudbu Jiří Bárta doplňuje i o projekty na hranici žánrů. Letos bude mezi takové koncerty patřit vystoupení varhanice Katty spolu s Jiřím Pavlicou a Hradišťanem. V pozdních nočních hodinách v kostele sv. Jana Nepomuckého pak v pondělí 24. srpna zazní program nazvaný Purgatio, ojedinělé dílo, spojující gregoriánský chorál, renesanční polyfonii, mluvené slovo a kresbu světlem v jeden celek.

V sérii komorních koncertů se během týdne kromě Jiřího Bárty představí přední sólisté a výjimečná komorní tělesa: klavírista Igor Ardašev, harfistka Jana Boušková, klavíristka Terezie Fialová, houslista Roman Patočka, vokální duo Kchun, akordeonistka Jarmila Vlachová, Škampovo kvarteto a další.

Festival rozezní prostory chrámu sv. Barbory, kostela sv. Jana Nepomuckého, kaple Božího těla ad. Vstupenky jsou nyní v předprodeji na webových stránkách festivalu www.mfkh.cz,

v síti Colosseum Ticket, Informačním centru v Kutné Hoře a Čáslavi.

Srdečně zveme a těšíme se na setkání s vámi na festivalu komorní hudby v Kutné Hoře.

Alena Turková a Jiří Bárta

Více na www.mfkh.cz, facebook.com/mfkhkutnahora

 

Zavřít menu