Už posedmé se v Kutné Hoře uskuteční mezinárodní přehlídka alternativní hudby Creepy Teepee. V areálu bývalého pivovaru v Lorci vystoupí od pátku 10. července do neděle 12. července přes třicet kapel a interpretů z Evropy i zámoří.

.
Festival, proslulý i za hranicemi Česka domáckou atmosférou a prolínáním žánrů, láká line-upem mísícím velká jména s nadějnými nováčky světové alternativní umělecké scény. Tradice “žádná backstage“, kdy neexistuje bariéra mezi fanoušky a vystupujícími, umožní letos návštěvníkům potkat tváří v tvář, mimo jiné, kalifornskou performerku a inovátorku elektronické hudby Holly Herndon která letos v květnu vydala svoji druhou dlouhohrající desku Platform na renomované značce 4AD, dnes Berlíňana, ještě nedávno Kanaďana s indickými kořeny King Khana, jehož živá vystoupení slibují divokou show, při které ho doprovodí big band The Shrines či třeba brooklynskou hiphopovou crew TTF the Gang ve složení Ver$ace Chachi, Space God Wizard a DJ El G. Těšit se můžete ale také na dánskou naději postpunku Yung nebo vycházející hvězdy shoegaze ze švédského Göteborgu – Westkunst.
Ti všichni vystoupí v Česku vůbec poprvé. Navštěvníci uslyší a uvidí další bezmála dvě desítky zahraniční kapel a projektů, stejně jako řadu jmen domácí scény – Anne M. Christiansen, Bezbolestná, India, Remek, Slowmotiondancer, Vellocet Roll a další. Letos do programu přispěje setem i stále aktivně hrající legenda tuzemské alternativy – kapela Ještě jsme se nedohodli.

Vstupenky v síti Goout (od 1. července je zahájen předprodej vstupenek také na jednotlivé dny).

(tz)

HOLLY HERNDON- „CHORUS“


.
.
KING KHAN & THE SHRINES – „BORN TO DIE“

.

VER$ACE CHACHI & SPACE GOD – „JAPANESE HOES“

 

Více informací…
.

Zavřít menu