Na Festivalu sportů mohly nejen děti vyzkoušet různé disciplíny

V areálu sportovní haly Klimeška a Kutnohorské plovárny zorganizovalo v sobotu 16. září Město Kutná Hora s Okresním sdružením České unie sportu Kutná Hora první ročník Festivalu sportu.

Na Festivalu sportu, který je letošní novinkou, se představilo 21 zdejších klubů a spolků. Návštěvníci a zájemci o různé sprotovní aktivity se mohli zapojit do disciplín, které každý klub či spolek připravil ve svých stáncích. Festival připravili na dva dny. Pátek 15. září byl určen pro školy, sobotní program pak pro širokou veřejnost.

V jednu hodinu odpoledne zahájili program úvodním slovem místostarostka Kateřina Špalková, za ČUS členka výkonného výboru Lenka Šturmová a vedoucí odboru projektového řízení a sportu Pavel Ovčačík. Sportovním odpolednem návštěvníky provázeli moderátoři Kateřina Špalková a Aleš Kaizner.

Program odpoledne koncipovali jako prohlídku stánků klubů a spolků, kde si děti vyzkoušely sporty, které je zajímaly. Zároveň se mohly seznámit se stávajícími členy klubů, kteří zajišťovali program svého stánku. Některé kluby či spolky si připravily vystoupení pro veřejnost. Na závěr festivalu předávali ocenění Sportovní srdce KH.

Dora Procházková

Zavřít menu