Přednášku a promítání dokumentu českého cestovatele Dana Přibáně, který s přáteli a “nejhoršími auty světa” projel Hedvábnou stezkou, Afrikou i Jižní Amerikou, nabídne 3. září od 18. hodin výstavní sál kutnohorského Spolkového domu. …………………………………………………………………………………..

“Kam až se dá v Jižní Americe dojet autem? …a trabantem? Projeli jsme trabantem Hedvábnou stezku a přišlo nám to drsné, projeli jsme trabantem Afriku a přišlo nám to nejdrsnější… tak jsme vypravili do Jižní Ameriky a mysleli, že větší masakr už to být nemůže. Ale byl…” vzpomíná Dan Přibáň na nejnáročnější cestu, jakou kdy se svými žlutými trabanty projel.
Mezinárodní tým – Češi, Poláci a Slovák, mezinárodní vozový park – dva trabanty, maluch, Jawa 250 a celá Jižní Amerika ve své velkoleposti- Guyana, Brazílie, Peru, Bolívie, Chile a Argentina. Tři auta, jedna motorka, osm lidí, čtyři měsíce na cestě a šest zemí.
20 406 kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. Z pralesů do velehor, z velehor do pouští z pouští do zelené divočiny ze zelené divočiny na mrazivou hranu Antarktidy.

 

Trabant

.
Kdo je větší pankáč? Kdo nejvíce krát ztratil pas? Kdo pořád vyndával motor? Které sprosté slovo má ve všech jazycích stejnou váhu? A hlavně, zásadní otázka! Které auto východního bloku je horší? Trabant, nebo maluch? Tohle všechno a mnohem více v našlapaném vyprávění z nejnašlapanějšího kontinentu světa. To, co uvidíte v Jižní Americe odshora dolů, neuvidíte na žádném jiném kontinentu. A trabanta uprostřed deštného pralesa, na vrcholcích And, ve vodách Pacifiku či na konci světa neuvidíte jinde než ve Spolkovém domě!

3. 9 . 2013|18:00 hod. Trabantem napříč kontinenty, přednáška a promítání cestovatele Dana Přibáně. Výstavní sál Spolkového domu, Lierova ul. Vstupné: 150,- Kč v předprodeji (Ticketpro nebo IC Kutná Hora), 170,- Kč na místě. www.transtrabant.cz

 

.

 

 

Zavřít menu