Objektivem Adama Plavce: Výstava obrazů Martina Matouška a Ondřeje Roubíka v Galerii Felixe Jeneweina byla zahájena

Výstava obrazů Martina Matouška a Ondřeje Roubíka s názvem OTEVŘENÉ ŘADY byla zahájena 17. ledna v podvečer v Galerii Felixe Jeneweina  v Sankturinovském domě na Palackého náměstí v Kutné Hoře. Potrvá do 22. února.

Úvodního slova při vernisáži se ujal Aleš Rezler, ředitel Galerie Felixe Jeneweina. O hudební zpestření se postarala kytaristka a zpěvačka Lucie Elšíková.

Aleš Rezler na webových stránkách galerie a FB představuje autory výstavy:

Martin Matoušek (*1976) žije a pracuje v Praze. Malbě se soustavně věnuje od roku 2004. V průběhu času se jeho výtvarný projev měnil, a to jak ve vztahu k obsahu, tak vlivem použitých materiálu. Klasická plátna nahradil mahagonovými deskami, které poskytují naprosto odlišné možnosti práce s barvou i prostorem obrazu. Hledání nových výrazových prostředků mělo významný vliv na současnou podobu Matouškovy tvorby inklinující k výrazně abstraktním formám. V posledních letech vytvořil autorskou dvojici s Ondřejem Roubíkem a tvoří velkoformátové obrazy, kde se kříží malířské a sochařské přístupy.
Ondřej Roubík (*1988), absolvent pražské AVU, prošel jejími dvěma ateliéry. V letech 2007 – 2011 byl v ateliéru experimentální grafiky doc. Vladimíra Kokolii, následně pak v ateliéru kresby doc. Jiřího Petrboka, kde absolvoval v roce 2014. Evidentně sází na znalost kresby, kterou je Petrbokův ateliér pověstný. Roubík je bytostný figuralista. Vyhýbá se davovým scénám a preferuje introvertní výjevy zaměřené na individuální figurální portrét v intimních situacích, kterým dodává jakési fantaskní přídomky a symbolické artefakty. Obecně reaguje na konflikt člověka s přírodou.

Výstava OTEVŘENÉ ŘADY bude v Galerii Felixe Jeneweina města Kutné Hory v Sankturinovském domě na Palackého náměstí k vidění do 22. února. Otevřeno pondělí až neděle 9 – 12 a 12.30 – 17 hodin. Každou první sobotu v měsíci vstup zdarma.

web, pra, foto: Adam Plavec

Zavřít menu