První letošní číslo čtvrtletníku Krásné město nemá ústřední téma, autoři příspěvků se zaměřili na několik různých zajímavostí. V úvodu nechybí informace o novém čestném občanovi Kutné Hory Rudolfu Jelínkovi. Další příspěvek se zabývá historií starou rovných sto let, mapuje totiž dějiny kutnohorsko-čáslavského pěšího pluku do roku 1915.

.
Naopak ryze aktuální téma představuje článek o rozsáhlé obnově zeleně, která právě probíhá na několika místech v Kutné Hoře.
Největší pozornost je ale vzhledem k zaměření Krásného města věnována kultuře: Časopis připomíná 20 let místního televizního vysílání, v novém seriálu „Střípky z archivu“ přibližuje prazvláštní kutnohorský spolek „Radové za plentou“ nebo přináší rozhovor s grafikem a kreslířem Václavem Sokolem, který svá díla vystavuje i v GASKu. V souvislosti s výročím zapsání Kutné Hory na Seznam UNESCO se chystá vydání poštovních známek s motivy místních památek, a Krásné město proto představuje všechny historické známky s vyobrazením chrámu sv. Barbory.
Tyto a ještě další příspěvky pak doplňuje tradiční rubrika „Kronika“, která se ohlíží za kulturními a společenskými událostmi Kutné Hory posledních měsíců. Nové číslo časopisu, vydávaného Městem Kutná Hora, si lze zakoupit v knihkupectvích Kosmas, U Stříbrného groše nebo v prodejně GASKu.

Lukáš Provaz

.

Zavřít menu