Po sérii letních vystoupeních na Votvíráku, Rock for people, Masters of Rock nebo Benátské noci míří bubenická kapela Barrel Baterry do Kutné Hory. Různorodá partička profesionálních hudebníků nabídne v pátek 12. září jeden z posledních open air koncertů letošní sezóny v kutnohorském parku U Tří pávů na Palackého náměstí.

.
Koncertem podpoří Barrel Baterry organizaci Rytmus Kutná Hora, která na Kutnohorsku poskytuje sociální služby lidem se zdravotním postižením již šestým rokem.

Někdo používá barely k uskladnění kapalin, Barrel Battery na ně hrají
Netradiční název napovídá, jaké hudební nástroje kapela při svých vystoupeních používá. „Battery“ je totiž výraz nejen pro galvanický článek, ale také pro skupinu bicích nástrojů. „Barrel“ odkazuje zase na neobvyklé hudební nástroje, které původně vznikly v afrických zemích a státech Střední a Jižní Ameriky z již nepotřebných sudů a barelů. Kapela se nechává inspirovat postupy tradičních brazilských bubenických orchestrů, ale i mnoha dalšími hudebními styly. Můžeme se tak těšit na zajímavou show, kterou rozhodně nepřeslechnete.

Součástí koncertu bude i workshop
Zářijové vystoupení bude netradiční také v tom, že diváci nebudou dění na pódiu pouze přihlížet, ale sami se stanou součástí vystoupení. Prostřednictvím vedeného workshopu se každý návštěvník bude moct zapojit do vytváření hudby a vyzkoušet si hru na nejrůznější nástroje od plastových kbelíků až po pánvičky. Přijďte se přesvědčit, že hrát se dá opravdu na všechno.

Diváci mají šanci vyhrát
Jako zpestření připravili organizátoři pro návštěvníky slosovatelné vstupenky, které je možné zakoupit v předprodeji v Informačním centru na Palackého náměstí v Kutné Hoře. O dobrý čaj se na koncertě postará kutnohorská Dobrá čajovna. Výtěžek koncertu bude použit na podporu organizace Rytmus Kutná Hora, konkrétně na asistence tréninku samostatného cestování lidí se zdravotním postižením.

(tz)

.

Barrel Baterry 2014

 

.

Zavřít menu