Pozvánka: Jarní putování se sv. Jakubem se uskuteční 5. června   

6. ročník poznávacího turistického pochodu/cyklovýletu Jarní putování se sv. Jakubem, pořádaný Hlízovským unikátním spolkem, Starokolínským okrašlovacím spolkem, Střední průmyslovou školou a Jazykovou školou s právem státní jazykové zkoušky Kutná Hora a Vinařstvím Žáček Kutná Hora, se uskuteční v sobotu 5. června.

„Program zahájíme v sobotu 5. června 2021 v 10:30 hodin v Hlízově odhalením pamětní desky, kterou zhotovila MgA. Vlasta Samohrdová, a slavností spojenou s požehnáním zprostředkovaným páterem Pavlem Tobkem, farářem Římskokatolické farnosti Kutná Hora Sedlec. Pamětní deska bude poctou předkům, kteří nám zanechali hmotné i duchovní dědictví, pořadatelům, kteří v obcích, kudy vedou od roku 2016 trasy Jarního putování, organizují aktivity pro veřejnost, i všem turistům, kteří do Hlízova na pochod přijíždějí, často i z velkých dálek,“ uvedla Jitka Šimková z Hlízovského unikátního spolku.

Následovat bude trasa cca 14 km kolem dalších míst v Hlízově, Starém Kolíně a Kutné Hoře, kde jsou umístěna díla sochařky Samohrdové, na které vás bude doprovázet paní sochařka a pořadatelé. „Ve Starém Kolíně si prohlédnete kostel sv. Ondřeje s výkladem Blanky Lískové a výstavu Řemesla a domácí výroba ve Starém Kolíně. Občerstvit se můžete v rodinném Bašteckém pivovaru,“ doplnila Jitka Šimková.

Účastníci obdrží mapu, popis trasy, pamětní list, absolventskou vizitku. Startovné 40 Kč, mládež od 15 do 18 let 20 Kč, děti zdarma.

Registrace účastníků: 9:00-10:30 hodin

Akce se koná za finanční podpory města Kutná Hora.

Více informací na webu: https://hlizovskyspolek.cz/

Zavřít menu