Výstava fotografií pořízených dobrovolníky Centra Narovinu při cestách do východoafrické Keni se uskuteční od 30. července do 27. srpna v zimní zahradě kutnohorského hotelu U Kata. O hudební doprovod vernisáže 30. července v 18. hodin se postarají Lucie Mrňáková a Lukáš Lázňovský.

.
Součástí vernisáže bude obchůdek typických afrických rukodělných výrobků v duchu fair trade, beseda, videoprojekce a promítání fotografií zachycujících rozvojové projekty a život v nejchudších čtvrtích Keni.

Centrum Narovinu
Občanské sdružení Centrum Narovinu se zaměřuje na rozvojovou spolupráci s cílem zlepšení vzdělávání, zdravotní péče a celkové životní úrovně v Africe. Mezi další priority sdružení patří přispívání k vytváření tolerantní multikulturní společnosti, zvyšování veřejného povědomí o situaci v rozvojových zemích a prevence diskriminace a rasismu v naší společnosti. Centrum Narovinu je členem českého Fóra pro rozvojovou spolupráci (FORS) a spolupracuje na kampani Česko proti chudobě. Počátky činnosti Centra Narovinu sahají do roku 1995. Po patnácti letech působení pod původním názvem Humanistické centrum Narovinu došlo v roce 2009 k organizačním změnám, které vyvrcholily přejmenováním sdružení a přijetím nových stanov. V současné době představují hlavní náplň aktivit Centra Narovinu projekty zahraniční rozvojové spolupráce v Keni a globální výchovy v České a Slovenské republice. Více…

(tz)
.

Kenya 2014

 

.

Zavřít menu