Pozvánka: Kutná Hora zpívá koledy – procházka nočním městem, zpěv, soutěž i překvapení

Již dnešní večer mohou zájemci využít pozvání o.p.s. Kutnohorsko.cz na zajímavou procházku noční Kutnou Horou a společně s kutnohorskými zpěváky si navodit sváteční atmosféru, zazpívat si koledy. Ty zazní nejen na Palackého náměstí pod vánočním stromem, ale dalších šesti stanovištích ve městě. 

Vážení příznivci vánoční atmosféry, procházek na čerstvém vzduchu a soutěžení,

přijměte naše pozvání na jedinečnou akci – Kutná Hora zpívá koledy. Několik posledních let jsme zpívali na Palackého náměstí pod rozsvíceným vánočním stromečkem v rámci akce „Česko zpívá koledy s Deníkem“. Letos je situace jiná, proto Vás zveme k procházce osvětlenou Kutnou Horou. Připravili jsme pro Vás 7 stanovišť, kde si můžete zazpívat koledu společně s našimi kutnohorskými zpěváky – kdykoliv od večera 9. prosince do 5. ledna 2021. Odpovíte-li na otázky, můžete si i zasoutěžit. Více informací k projektu najdete na Facebooku (událost „Kutná Hora zpívá koledy“) nebo třeba na prvním ze sedmi stanovišť – na Palackého náměstí pod vánočním stromem. S sebou budete potřebovat jen telefon s čtečkou QR kódů a tužku a papír pro zaznamenávání odpovědí.

Zrealizovat tuto akci od prvotního nápadu do odstartování zpěvu trvalo necelých 14 dní a povedlo se to v tak krátkém čase jen díky nadšení a podpoře spousty lidí. V prvé řadě děkujeme Jitce Řeháčkové, Lucii Römer a Lence Najjar, že jsme se mohli inspirovat akcí „Zpíváme dětem“, a také Lence Choutkové za inspiraci adventní orientační hrou „Putování do Betléma přes Kutnou Horu“, kterou jsme si moc užili v loňském roce.

Nesmírné díky patří všem zpěvákům jednotlivých koled a zároveň autorům video nahrávek, kteří nás v tak šibeničním termínu neodmítli a šli do toho. Děkujeme Hudební škole Yamaha, Michalu Smrkovskému a Janě Štolbové z kolektivu DDM, Michalu Karbanovi s Check Accordion Trio (nahrávka přišla až z dánského Odense), Kamile a Emě Nedvědovým z USPS Tyl, Beátě Peterkové a Janu Drahotovi ze ZUŠ Kutná Hora a konečně také Mateřské škole Pohádka. Na tu zbyla nejdelší koleda, a ačkoliv na její nácvik měly paní učitelky s dětmi nejméně času ze všech zpěváků, nevzdaly to a patří jim od nás veliký dík a obdiv.

Na začátku by nás ani nenapadlo, že se nám podaří získat tak krásné a různorodé nahrávky, většinou ještě s vlastním hudebním doprovodem. Můžete se tak zaposlouchat tu do akordeonu, tam do violoncella a jinde zase třeba do klavíru.

A protože je to opravdu taková sousedská akce a nám se moc líbí materiál kutnohorského patriota Sørena Christensena, který nás na FB stránkách Máme rádi Kutnou Horu zcela pravidelně obohacuje o současné, ale i historické fotky spojené s Kutnou Horou a jejím okolím, neváhali jsme a na jeden ze stromů s koledami jsme umístili i takové nostalgické překvapení z jeho archivu. Děkujeme, Søren Christensen!

Všichni naši zpěváci a budoucí výherci soutěže si zaslouží krásné a kvalitní odměny. My bychom zároveň rádi nákupem odměn podpořili místní výrobce a obchodníky ve městě. Naše díky patří Muzeu čokolády a čokoládovně Kutná Hora, obchodu (nejen) s oříšky Al Andalous Boutique, Vinným Sklepům Kutná Hora s.r.o., a firmě Medical Furniture PZ, s.r.o. společně s Lenkou Choutkovou za krásné Pexeso Betlém pro Kutnou Horu. Děkujeme, že nás podpořili a můžeme tak společně obdarovávat. Vždyť jsou přeci Vánoce!

Závěrem chceme poděkovat vám všem – za to, že se s námi vydáte na procházku a že budete dodržovat veškerá aktuálně platná opatření. Zároveň vás prosíme o vaše připomínky či případné informace, pokud byste někde narazili na poškozené materiály na stanovištích. Ještě jednou děkujeme a přejeme krásný adventní čas!

Za Kutnohorsko.cz, o.p.s., Lucie Francová a Hana Bendová (info@oskutnohorsko.cz)

Zavřít menu