Další z řady oblíbených poslechových antidiskoték Jiřího Černého na vás čeká již dnes večer v kutnohorském Blues Café. Na programu budou tentokrát nahrávky hudební dvojice, která vyrazně ovlivnila několik generaci muzikantů a posluchačů, Paula Simona a Arta Garfunkela.

.
Pořad v Blues Café začíná v 19:00 hodin, vstupné 150,- Kč.

Simon & Garfunkel
Paul Simon a Art Garfunkel se potkali se na základní škole v roce 1953, když spolu vystupovali ve školní hře Alenka v říši divů (Simon jako Bílý králík, Garfunkel jako kočka Šklíba). V roce 1957 spolu založili duo Tom and Jerry a okusili první úspěch s malým hitem Hey Schoolgirl. Jako duo Simon and Garfunkel dosáhli slávy v roce 1965 se singlem The Sounds of Silence.
Jejich hudba byla uvedena v kultovním filmu The Graduate (Absolvent) s Dustinem Hoffmanem, díky čemuž vešli do širšího povědomí publika. Jejich poslední album Bridge over Troubled Water, bylo poznamenáno několika odklady vydání, způsobenými jejich odlišnými uměleckými názory. Simon a Garfunkel patřili mezi nejpopulárnější umělce 60. let a k jejich nejznámějším songům patří The Sounds of Silence, Mrs. Robinson, Bridge over Troubled Water a The Boxer.

(zdroj: Wikipedie)

.

Zavřít menu