Jeden z nejznámějších mužů současného českého duchovního světa, významná postava československého disentu, Mons. Václav Malý, pomocný biskup pražský, promluví v refektáři bývalé jezuitské koleje v Kutné Hoře o vztahu islámu a křesťanské civilizace.

.
Václav Malý přijede do Kutné Hory ve středu 6. května. Od 18-ti hodin bude v kostele sv. Jakuba sloužit mši svatou. Od 19 hodin bude v refektáři jezuitské koleje hovořit o tématu, které snad v posledních měsících nemohlo nechat chladným nikoho, kdo je v dosahu médií: o islámu a jeho vztahu ke křesťanské civilizaci. Jak se bude vyvíjet dialog mezi těmito dvěma světy? Je vůbec možný? A kdo by ho měl vlastně vést? Jak bychom se měli chopit výzvy k solidaritě s těmi, kdo trpí uprostřed řady náboženských a politických střetů? Jaké stanovisko zaujímá k těmto problémům česká církev?
Přijďte si poslechnout názory jednoho z nejznámějších mužů současného českého duchovního světa a využijte příležitosti zeptat se ho na cokoli, co Vás k tomuto tématu zajímá.

(tz)

Václav Malý 2015

 

.

Zavřít menu