V sobotu 30. listopadu se v refektáři bývalé Jezuitské koleje (GASK) uskuteční společný rockový adventní koncert souborů Simulantenbande a Corvus Quartet. Každá skupina předvede ukázky ze svého repertoáru a dojde i na společné hraní. ……………………………………………………………………………………………………………….

Simulantenbande
Parta protřelých muzikantů (kořeny této kapely sahají do roku 1965), hrajících staré bigbítové skladby 60. let. Její repertoár sestává z klasických bluesových standardů od velikánů jako byli Muddy Waters, Willie Dixon, Elmore James, Robert Johnson a další, stejně jako ze skladeb Rolling Stones a Yardbirds, prapůvodních vzorů členů skupiny v šedesátých letech. Kapela vystupuje především v rockových a bluesových klubech v Pardubicích a v Praze, několikrát hrála i v Kutné Hoře v klubu Česká 1. Skupinu tvoří: Petr Vojtíšek: zpěv, harmonika, Jaroslav Hovorka: kytary, Pavel Jun: kytara, Jan Matějka: baskytara, Eduard Stočes: klávesy a Antonín Jirsák: bicí.

Corvus Quartet
Vznikl v roce 2004 ze Členů Komorní filharmonie Pardubice jako snaha rozšířit hudební působnost o nové, nezvyklé žánry. Proto mají muzikanti v repertoáru nejen klasiku, ale také skladby z oblasti jazzu, rocku i známé filmové melodie. Zde je třeba zmínit, že zajímavé a nápadité úpravy jsou z pera Petra Vrány. Corvus Quartet vystupuje pravidelně v koncertních cyklech Komorní filharmonie Pardubice, dále na významných společenských událostech, ale také na výchovných koncertech pro mládež s úspěšnými projekty: „Jak jazz potkal rock“ a „Hudba a film“. V posledně jmenovaných případech je soubor posílen o další dva filharmoniky, takže Corvus Quartet se představí v sestavě: Libor Ježek, Petr Vrána: housle, Petr Klas: viola, David Matoušek: violoncello, Luboš Hron: trubka, Pavel Merta: saxofon.

Vstupné: předprodej 100,-Kč (Blues Cafe Kutná Hora , Jakubská ulice), na místě 150,-Kč.

.
GASK
.

Zavřít menu