Prague Summer Nights přiveze festivalový orchestr mladých hudebníků do Kutné Hory. Připomene výročí narození Bedřicha Smetany a podpoří kutnohorskou charitu

Přijměte naše srdečné pozvání na koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 27. června od 19.30 v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele v Kutné Hoře Sedlci. Těšit se můžete na festivalový orchestr mladých hudebníků z celého světa. Vystoupení povede dirigent a skladatel James Burton z Bostonského symfonického orchestru.

„Je to naše již třetí spolupráce se společností Classical Movements, která umožňuje začínajícím mladým profesionálům ve světě opery a orchestru vystoupit na historicky významných místech Evropy,“ říká Marcela Mommersová, specialistka komunikace Oblastní charity Kutná Hora. A dodává, že není překvapením, že mladí hudebníci se rádi předvedou v Kutné Hoře, která je zapsaná na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Po dvou koncertech v chrámu sv. Barbory se letošní koncert uskuteční v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele v Kutné Hoře Sedlci.

V programu se můžete těšit na koncert pro violoncello a orchestr e moll Edwarda Elgara, symfonii č. 1 c moll, op. 68 Johannese Brahmse. Zazní také předehra z Prodané nevěsty Bedřicha Smetany v roce, kdy si připomínáme 200 let od jeho narození. Skladby zazní pod taktovkou Jamese Burtona z Bostonského symfonického orchestru. Vstupné je dobrovolné.

Výtěžek koncertu podpoří Občanskou poradnu, která je součástí Střediska Racek kutnohorské charity. „V Občanské poradně zapojujeme klienty do aktivního řešení jejich situace, poskytujeme podporu, správné informace a kontakty a snažíme se rozvíjet schopnosti, které jim umožní v budoucnu řešit nepříznivou situaci samostatně.“  vysvětluje Pavlína Zahradníková, vedoucí střediska. Sociální pracovníci nabízejí pomoc v oblastech osobního a rodinného rozpočtu, dluhů, půjček a exekucí, hledání práce a bydlení, pomoc s orientací v sociálních dávkách nebo pomoc se sepsáním různých písemností.

Počet rodin ohrožených chudobou stoupá. Potýkají se s vysokými cenami, nízkými příjmy, předlužením, nezaplatí náklady na bydlení. V loňském roce se na Občanskou poradnu obrátilo téměř čtyři sta jednotlivců, šedesáti rodinám jsme pomáhali v terénu. V polovině případů řešili sociální pracovníci dluhy. Výtěžek z koncertu bychom rádi využili na provoz Občanské poradny a také na další vzdělávání našich pracovníků.

Děkujeme Classical Movements za podporu formou dalšího benefičního koncertu a Římskokatolické farnosti Kutná Hora Sedlec, která vždy ochotně podpoří dobrou věc. Všem posluchačům přejeme nevšední zážitek.

Marcela Mommersová, Oblastní charita Kutná Hora

 

Zavřít menu