Při vernisáži výstavy VELIKATEMA 2, absolventek druhého ročníku ateliéru Stanislava Diviše, zahrála ve Spolkovém domě kapela Krásné nové stroje

Při vernisáži výstavy Veroniky Scholze, Lindy Kotrbové, Kateřiny Groholové a Terezy Divišové VELIKATEMA 2 k zakončení studia druhého ročníku ateliéru Stanislava Diviše zahrála 20. června ve Spolkovém domě kapela Krásné nové stroje.

Stanislav Diviš v úvodním proslovu připomenul svá slova, která pronesl před více než rokem ve Spolkovém domě při zahájení první výstavy VELIKATEMA. Název výstavy v sobě skrývá začáteční písmena křestních jmen vystavujících autorek a médium, kterým se většinou presentují. „Při vernisáži jsem řekl, že jsem byl umluven k tomu, abych kurz vedl a prohlásil jsem již nikdy více,“ konstatoval Stanislav Diviš a dodal, že ohlasy na výstavu však byly takové, že se nechal znovu přemluvit k pokračování. Navíc výsledky prací čtyř absolventek kurzu inspirovaly další zájemkyně.  S výsledky jejich práce se bude moci veřejnost seznámit na výstavě, která bude od 4. října k vidění v knihkupectví a galerii Kosmas na Komenského náměstí v Kutné Hoře.

Výstava VELIKATEMA 2 potrvá ve Spolkovém domě do 14. července.

pra

Zavřít menu