Přijměte pozvání k procházce. Na zastaveních zazní koledy v podání kutnohorských muzikantů, připravena je i soutěž

Kutná Hora zpívá koledy. I když se letos společné zpívání pod rozsvíceným stromem na Palackého náměstí z důvodu vládních nařízení nemohlo uskutečnit, přesto o koledy nepřijdeme. A nejen o ně. Především rodiny s dětmi si mohou zároveň i zasoutěžit. Přijměte proto pozvání o.p.s. Kutnohorsko k procházce městem, a to kdykoli, až do 5. ledna. Využít můžete třeba právě nadcházející adventní víkend. Stačí mít sebou chytrý telefon, papír a tužku.

„Připraveno je sedm zastavení. Šest je na různých místech v centru města a jedno i s koledou je jako bonus dokonce na sídlišti Šipší,“ uvedla Hana Bendová.

První koledu, otázku a mapu dalších stanovišť naleznou zájemci u vánočního stromu na Palackého náměstí. Na každém zastavení je vyvěšen letáček s QR kódem. Jak vysvětlila Hana Bendová, po načtení QR kódu do mobilu se otevře videonahrávka koledy na youtube. A to ne ledajaká, ale přímo od kutnohorských muzikantů. I když nemůžeme být spolu, přesto nás něco spojuje…

„Poděkování patří všem zpěvákům koled a zároveň autorům videonahrávek, kteří nás v tak šibeničním termínu neodmítli a šli do toho. Děkujeme Hudební škole Yamaha, Michalu Smrkovskému a Janě Štolbové z kolektivu DDM, Michalu Karbanovi s Check Accordion Trio (nahrávka přišla až z dánského Odense), Kamile a Emě Nedvědovým z USPS Tyl, Beátě Peterkové a Janu Drahotovi ze ZUŠ Kutná Hora a konečně také Mateřské škole Pohádka. Na tu zbyla nejdelší koleda, a ačkoliv na její nácvik měly paní učitelky s dětmi nejméně času ze všech zpěváků, nevzdaly to a patří jim od nás veliký dík a obdiv,“ shodují se organizátorky akce Lucie Francová a Hana Bendová (na snímku).

„A aby to bylo ještě zajímavější, na jednotlivých stanovištích je i otázka vážící se k danému místu,“ doplnila Lucie Francová s tím, že odpovědi na otázky ze šesti stanovišť stačí vhodit do schránky na dveřích Muzea čokolády na Komenského náměstí. Po ukončení akce budou správné odpovědi slosovány o tři krásné balíčky plné kutnohorských dobrot.

„Všichni naši zpěváci a budoucí výherci soutěže si zaslouží krásné a kvalitní odměny. My bychom zároveň rádi nákupem odměn podpořili místní výrobce a obchodníky ve městě. Naše díky patří Muzeu čokolády a čokoládovně Kutná Hora, obchodu (nejen) s oříšky Al Andalous Boutique, Vinným Sklepům Kutná Hora s.r.o., a firmě Medical Furniture PZ, s.r.o. společně s Lenkou Choutkovou za krásné Pexeso Betlém pro Kutnou Horu. Děkujeme, že nás podpořili a můžeme tak společně obdarovávat. Vždyť jsou přeci Vánoce!,“ dodaly organizátorky akce.

pra

Zavřít menu