Putování za hudbou zavedlo příznivce pohodové muziky k mostku v Hutích, kde společně oslavili i narozeniny sochy víly Vrchlice

Putování za hudbou, letní prázdninový cyklus hudebních představení pod širým nebem v malebných zákoutích města a jeho okolí, pokračoval ve středu 3. srpna setkáním u mostku v Hutích. Z důvodu onemocnění jedné ze zpěvaček museli organizátoři na poslední chvíli řešit  změnu programu. O hudební zážitek a příjemnou atmosféru akce se postarali muzikanti z hudebního uskupení Náhodné setkání.

Součástí programu byla připomínka prvních narozenin sochy víly Vrchlice, jejímž autorem je kutnohorský výtvarník Andrej Endre Németh. Vytvořil ji z olše, která u mostku v Hutích desetiletí rostla. Socha víly Vrchlice je umístěna na pařezu stromu, z jehož dřeva byla vytvořena.

Další koncert ze série hudebních večerů v rámci prázdninového Putování za hudbou se koná na vyhlídce v Pacákových sadech v Kutné Hoře ve středu 10.8. od 19.30 hodin, kde zahraje uskupení Přátelé okolo folku. Další program: 17. 8. od 19,30 hrám sv. Barbory (okrasný záhon) – marek Zbořil a Lukáš Kratochvíl, 24. 8. bývalý sad u kostela sv. Trojice – písničkář Vinc, 31. 8. park pod Vlašským dvorem – závěrečné vystoupení všech účinkujících. ZDE a na FB Putování za hudbou ZDE. Vstupné na všechny koncerty je dobrovolné.

pra

 

Zavřít menu