Aktualizováno:  Kino amatérských filmů ruší plánovanou projekci, která se měla konat 31. března. Pořad bude uveden v náhradním termínu

Kino amatérských filmů, které sídlí v kutnohorské průmyslovce (vchod od bývalých lázní ze Školní ulice) mělo uvést 31. března od 18 hodin pořad nazvaný „S kamerou na křídlech“.  Z důvodu mimořádných opatření z důvodu prevence šíření nákazy koronavirem se akce uskuteční v náhradním termínu, o kterém budeme včas aktuálně informovat.

Jak už název napovídá, na své si přijdou především milovníci létání. S kamerou na křídlech povznese diváky do výšin pilot a amatérský filmař Tomáš Jung. Pořad uvede Michal Trnka. Na programu budou filmy, dokumenty například o legendárním letadle AERO 45 , dokument GRUNAU BABY II  a Hana Raich,  LF 109 PIONÝR a kosmonaut Pelčák, dokument LUŇÁK A DVA ŽIVOTY a další zahraniční filmové pohlednice z Indie a Egypta. Projekce by se měl účastnit i „druhý“ československý kosmonaut Oldřich Pelčák, který vystupuje v jednom z filmů. O náhradním termínu pořadu budeme informovat aktuálně na webu Kutnohorských listů.

V úterý 25. února byl na programu kutnohorského kina amatérských filmů první díl dokumentárního seriálu Kutná Hora ve 20. století, který se setkal s velkým zájmem veřejnosti. Hlediště bylo téměř zaplněno, jak je v galerii vidět na snímcích fotografa Vladimíra Vrbickéhoz Kutnohorského fotoklubu, z.s. Pořad se konal při příležitosti připomínky 25. výročí zapsání města na listinu UNESCO.

Pravidelné projekce v kutnohorském kinu amatérských filmů pořádá Videoklub Kutná Hora, Videofilm studio Kutná Hora, VOŠ , SPŠ  a JŠ Kutná Hora a Město Kutná Hora.

Kino promítá v budově kutnohorské průmyslovky, vchod od bývalých lázní – Školní ulice. Vstup zdarma. Projekce jsou pod záštitou ČV UNICA.

Monika Pravdová, foto: Vladimír Vrbický, Kutnohorský fotoklub z.s.

Aktualizováno 11. března

Zavřít menu