Díky Městské knihovně zavítá zítra města počtvrté Noc literatury přibližující veřejnosti netradičně současnou literaturu prostřednictvím veřejných čtení. Číst budou Ester Geislerová, Valerie Zawadská, Marika Procházková, Lucie Kožinová a Jaromír Nosek. Květnový seriál kulturních „Nocí“ bude pokračovat Kutnohorskou muzejní nocí a Nocí kostelů.

.
Ideou projektu je představit během jednoho večera současnou evropskou literaturu v překladu do místního jazyka, v podání známých osobností či herců. Projektu se aktuálně účastní 75 měst 13 zemí.
Také letos se v Kutné Hoře objeví významné herecké osobnosti, v Městské knihovně představí román britské autorky Deborah Levy Doplavat domů herečka a výtvarnice Ester Geislerová, v GASK se s vámi o zážitek z četby románu předčasně zesnulého Wolfganga Herrndorfa Písek podělí Valerie Zawadská. Do Českého muzea stříbra na Hrádek se budete moci vypravit za Marikou Procházkovou, která bude číst z díla Belgičana Paula Colize Back Up, v knihkupectví Kosmas nabídne úryvky z autobiograficky laděného románu původem belgické autorky Idy Simons Lucie Kožinová a příjemné posezení v kutnohorském Blues Café bude tentokrát ještě příjemnější díky Jaromíru Noskovi a jeho přednesu z debutové novely Litevce Janise Jonevse Jelgava 94.
Letošní Noc literatury odstartuje v Kutné Hoře na výše jmenovaných místech již zítra, ve středu 13. května úderem osmnácté hodiny a potrvá do 22. hodin. Plakát…

(jok)

Připomeňte si atmosféru Noci literatury v Kutné Hoře v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


 

.

Zavřít menu