Setkání na Malé scéně patřilo vzpomínkám herců Ochotnického spolku Tyl, další bude 9. 11. zaměřeno na soukromý život Josefa Kajetána Tyla   

Listopadový program oslav výročí 90 let Tylova divadla a 180 let Ochotnického spolku Tyl zahájilo 2. listopadu na Malé scéně Tylova divadla setkání s názvem Divadlo vychází ze života a do života se vrací. Věnováno bylo členům ochotnického spolku, kteří zavzpomínali na svá herecká léta.

Úvodního slova se ujal dlouholetý kutnohorský ochotník Miroslav Štrobl, který se zabývá historií Ochotnického spolku Tyl a Tylova divadla. Na podiu přivítal bývalou ředitelku divadla Janu Kozákovou, současnou ředitelku a členku Ochotnického spolku Tyl Veroniku Lebedovou, předsedu kutnohorských ochotníku Martina Betuštiaka a člena spolku Otu Fialu. Miroslav Štrobl předal Janě Kozákové a Veronice Lebedové původní klíče od Tylova divadla,  Martinu Betuštiakovi originální pamětní medaili vyraženou u příležitosti otevření divadla a Otovi Fialovi pamětní odznak, který byl zhotoven u příležitosti otevření divadla.

Již 9. listopadu je na programu přednáška psychologa Daniela Štrobla, která nese v názvu rovněž citát Josefa Kajetána Tyla a to Láska je hladový strávník. Diváci se v ní dozvědí nejen o tvorbě Josefa Kajetána Tyla, který byl iniciátorem výstavby Tylova divadla, ale i o jeho soukromém životě.

Více v aktuálním vydání Kutnohorských listů a v jejich webové podobě.

pra

Zavřít menu