Součástí slavnostního zakončení další části celoročního projektu družiny při ZŠ T. G. Masaryka bude i výstava

Slavnostní zakončení další části celoročního projektu Školní družiny ZŠ T. G. Masaryka v Kutné Hoře s názvem Za pokladem Mikuláše Dačického, jehož tématem byla tentokrát alchymie a prubířství, se uskutečnila v Sankturinovském domě, sídle Galerie Felixe Jeneweina 25. dubna. Po předchozím tématu mincovnictví, který se odehrával v prostorách Vlašského dvora, měly děti příležitost seznámit se poutavou formou s další zajímavou historií města.

Po celý měsíc duben nás v Galerii Felixe Jeneweina města Kutné Hory navštěvovala jednotlivá oddělení družiny. Každá skupina absolvovala komentovanou zážitkovou prohlídku Expozice alchymie a renezančních věd za doprovodu paní Sankturinové,“ uvedla edukátorka GFJ Anna Dvořáková a doplnila, že pro děti byly připraveny úkoly od sklepení až po nejvyšší patro věže. Zapojily se i paní vychovatelky. Každý účastník byl nakonec odměněn za svou odvahu suvenýrem.

Součástí vyvrcholení měsíčního projektu Alchymie a prubířství bude výstava v Sankturinovském domě, ve výstavních prostorách dvorního domku. Pojit se bude úzce k tématu alchymie a získávání a zpracování stříbra v Kutné Hoře. Vernisáž výstavy se uskuteční 7. května od 17 hodin. Všichni jsou srdečně zváni.

„Součástí vernisáže bude i dětmi uspořádaný prodejní trh, kde si budete moci zakoupit jejich výrobky. Ty pro vás tvořily v rámci 7 cechů (pekaři, perníkáři, dráteníci, mydláři, lazebníci, křejčí, hrnčíři), v nichž tématicky pracují celý školní rok. Na vernisáži bude slavnostně představeno a pokřtěno jejich společné dílo, autorské pexeso.

Děti spolu s vychovatelkami zaplnily celou naši galerii a vnesly tak do našich prostor spoustu smíchu a radosti, za což jim jménem celé Galerie Felixe Jeneweina velmi děkujeme,“ dodala Anna Dvořáková.

red, foto: gfj

 

Psali jsme:

Zavřít menu