O víkendu gymnastické Mistry s mistry, vítězem mezinárodního turnaje ve futsalu Slovensko

Po roce se vrací na Klimešku celorepublikový seriál v gymnastice Mistry s mistry, který zabere hlavní halu celou sobotu i neděli. Program doplní v neděli na tréninkové hale florbalový turnaj mladších žákyň. A v týdnu se u nás konal velký mezinárodní turnaj ve futsalu za účasti sedmi zemí, Slovensko přehrálo Čechy ve finále na penalty.

De facto celý týden před nadcházejícím posledním dubnovým víkendem patřil na Klimešce futsalu. V termínu 22. – 26. 4. 2024 probíhal na Klimešce třídenní futsalový turnaj, 5. Mezinárodní mistrovství USIC – zaměstnanců státních železnic. Konkrétně ze zemí Česko, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Dánsko, Německo a Lucembursko.

Turnaj byl vyvrcholením bezmála roční spolupráce mezi Klimeškou a OSŽ – Odborovým svazem železničářů, kdy před tímto mistrovstvím proběhlo loni v květnu ještě MČR ve futsalu železničářů a v říjnu 2023 menší mezinárodní turnaj.Na 5. mistrovství USIC se dařilo Čechům, ti prohráli ve finále až na penalty se Slovenskem, třetí skončili Němci.

Velký celorepublikový seriál v gymnastickém aerobiku Mistry s mistry oživí Klimešku po celý víkend. Celkem pětidílná sportovní akce – letos se zastávkami Plzeň, Praha, Kutná Hora, Kolín a Havířov – je už tradičním návštěvníkem kutnohorské sportovní haly pravidelně od roku 2020. Minulý rok jsme hostili celorepublikové finále. Mistry s mistry jsou II. výkonnostní třídou gymnastického aerobiku České gymnastické federace a i z kutnohorského závodu vzejdou nominace do havířovského finále na konci května. Tuto akci založili v roce 2010 Jakub Strakoš a David Holzer, oba několikanásobní mistři ve sportovním aerobiku v týmech. S organizací na Klimešce výrazně pomáhá domácí Fit art klub Jarmily Kolínské.

Celovíkendovou gymnastiku doplní v neděli na hale dvě s umělých povrchem turnaj florbalových mladších žákyň. Kutnohorský tým FBC čekají zápasy: v 9:00 s Prague Tigers Nehvizdy, v 11:00 vs TJ Sokol Královské Vinohrady, ve 13:00 proti TJ Sokol Nové Strašecí a od 15:00 s pražskými Bohemians.

Přijďte se o víkendu podívat na Klimešku na špičkové výkony budoucích gymnastických a florbalových hvězd.
Více na sportovnihala.kutnahora.cz

Michal Vavák

 

Zavřít menu