Součástí vernisáže výstavy obrazů Jitky Jelínkové v kostele sv. Jana Nepomuckého byla i módní přehlídka v atriu Spolkového domu

Vernisáž výstavy obrazů s názvem JITKA JELÍNKOVÁ ještě pořád s námi se 4. srpna v atriu Spolkového domu setkala s velkým zájmem veřejnosti. Vystavená díla jsou průřezem tvorbou kutnohorské výtvarnice, akademické malířky Jitky Jelínkové, dominují především olejomalby a koláže. Na výstavě převažují portréty. Jak připomenul moderátor Michal Trnka, který vernisáží provázel, některé z vystavených obrazů jsou k vidění poprvé, nebyly nikdy vystaveny, zapůjčeny jsou ze soukromých sbírek.

Součástí vernisáže byla malá módní přehlídka modelových klobouků salonu Meluzína a modelů z prodejny M-style. Akademická malířka Jitka Jelínková z Kutné Hory oslavila nedávno významné životní jubileum. Za město Kutná Hora poděkovala Jitce Jelínkové a popřála hlavně pevné zdraví a neutuchající tvůrčí elán Monika Pravdová, vedoucí odboru cestovního ruchu, školství a kultury.

Souběžně s výstavou v kostele sv. Jana Nepomuckého, která potrvá do 18. září (přístupná je přes Spolkový dům), vystavuje Jitka Jelínková svá díla také v podkroví katedrály Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci. Výstava nese název Pět a sedmdesát Jitky Jelínkové a k vidění jsou portréty, loutky a ilustrace k chystané knize pověstí Mezi Sázavou a Labem. Komentovaná prohlídka se tam uskuteční 13. srpna. Výstavu v sedlecké katedrále je možné navštívit do 11. září.

Monika Pravdová

Zavřít menu