Spodní kaple Vlašského dvora hostí výstavu fotografií Miloše Truhláře s názvem Kutnohorské noční bosorky
Foto: pra

Nahlédnout do tajemných příběhů, které ožívají v starobylých uličkách města po setmění, mohou návštěvníci výstavy prostřednictvím fotografií Miloše Truhláře. Výstava nese název Kutnohorské noční bosorky a v prostorách spodní kaple Vlašského dvora ji pořádá Průvodcovská služba Kutná Hora. Výstava potrvá do 21. října.

Vernisáž výstavy se 16. září setkala s mimořádným zájmem veřejnosti. Přítomné v královské mincovně přivítala Andrea Kapounková, ředitelka Průvodcovské služby Kutná Hora. Poté Miloš Truhlář zavzpomínal na období před dvanácti lety, kdy začal objevovat kouzlo nočního historického města. Připomenul i některé příhody a neobvyklá setkání, například když procházel po jedné hodině ráno v blízkosti kamenné kašny a uslyšel klapot koňských kopyt na kamenné dlažbě, nebo náhodné setkání s milenci v noční ulici, s neosvětleným cyklistou, který se před druhou hodinou ráno řítil temnou ulicí. Noční Kutná Hora nabízí příběhy a stala se také kulisou pro inscenované focení modelek, které tu atmosféru ještě více umocňují. Jak podotkl, během jedenácti let jich v nočních malebných zákoutích města zachytil objektivem svého fotoaparátu už šestadvacet bosorek, bosých dívek.

Kutnohorský rodák Miloš Truhlář (1958) se fotografování začal věnovat kolem roku 1978, kdy si pořídil svůj první fotoaparát značky Practika. Řadu let fotografoval především muziku, muzikanty. Byl fotografem časopisu Folk a Country, později Folk. Více jak deset let se intenzivně věnoval i fotografování zvířat ve volné přírodě. Později se do popředí jeho tvorby dostaly modelky a v různé podobě i inscenovaná fotografie. Je členem Svazu českých fotografů, České ornitologické společnosti. Má za sebou řadu samostatných i kolektivních výstav. Více na www.milostruhlar.cz

M. Pravdová

Zavřít menu