Stěhování infocentra si vyžádá jeho dočasné uzavření, předpokládaný termín dokončení expozic Sankturinovského domu je podzim letošního roku

Informační centrum města Kutné Hory bude kvůli stěhování z dočasných prostor v Kollárově ulici zpět do Sankturinovského domu od 13. do 30. listopadu 2023 uzavřeno. Informovala o tom Martina Bucifal, vedoucí oddělení informačních center a Spolkového domu z odboru cestovního ruchu, školství a kultury MěÚ Kutná Hora.

Po dokončení stavební části revitalizace Sankturinovského domu na Palackého náměstí pokračovala i v září a říjnu montáž nábytku, vnitřního vybavení interiérů, jako například lavic, skříní, recepčního pultu, regálových systémů atd. Jako první se po kompletní rekonstrukci do přízemí Sankturinovského domu vrátí informační centrum. „Zkušební provoz informačního centra v Sankturinovském domě bude zahájen 1. prosince s otevírací dobou pondělí až pátek od 9 do 17 hodin. O víkendech bude otevřeno od 9 do 12 a od 12.30 do 17 hodin,“ upřesnila Martina Bucifal a dodala, že současně bude 15. listopadu dočasně uzavřena pobočka informačního centra na hlavním vlakovém nádraží v Kutné Hoře. „Po dobu uzavření provozoven budou informace poskytovány prostřednictvím telefonních linek a e-mailu. Děkujeme za pochopení a těšíme se na vaši návštěvu v čase adventu,“ dodala Martina Bucifal. Kontakty na Informační centrum Města Kutná Hora: tel.: 731 801 004, e-mail: infocentrum@kutnahora.cz.

Předpokládaný termín dokončení expozic v Sankturinovském domu je podzim letošního roku

Sankturinovský dům bude opět sídlem Galerie Felixe Jeneweina města Kutné Hory. Jak doplnil Jan Trávníček z odboru investic MěÚ Kutná Hora, pokračují dodávky a instalace expozic čili projektorů, monitorů, vitrín na exponáty a vybavení alchymistické dílny. Předpokládaný termín dokončení expozic je podzim letošního roku.

Součástí nabídky galerie bude i expozice renesančních věd. Galerie by měla být pro veřejnost otevřena na začátku roku 2024. Tomu bude předcházet stěhování provozu GFJ i obrazů samotných, ty jsou nyní v provizorních uložištích. Přemístěny budou do nového depozitáře, který byl v rámci revitalizace celého objektu pro galerii v prostorech Sankturinovského domu vybudován. Do přízemních prostor se vrátí Informační centrum města Kutné Hory.

pra

Zavřít menu