Studenti včera, dnes a zítra. Téma, které lidé probírali na disputaci v Dačického domě

Další z cyklu disputací, které připravuje Klub rodáků a přátel Kutné Hory, navštívila veřejnost ve středu 20. září v 18 hodin v konferenčním sále Dačického domu. Tentokrát lidé diskutovali na téma Studium na střední škole a studenti včera, dnes a zítra.

Seminář uvedl předseda Klubu rodáků a přátel Kutné Hory Vlastislav Navrátil. Představil také hosty debaty, kterými byli ředitel Gymnázia Jiřího Ortena Vladislav Slavíček, ředitel VOŠ, SPŠ a JŠ Josef Treml a ředitel SOŠ a SOU řemesel Josef Vavřinec.

Ředitelé představili své školy a zázemí, která mohou studenti využívat, ale i zájmové kroužky ve školách. Zamysleli se nad tím, jaké jsou rozdíly mezi současnými studenty středních škol a středoškolskými studenty z doby před 40 lety, a jak k nim přistupovat. Nechybělo ani téma školních vzdělávacích programů, které určitým způsobem limitují dnešní výuku.

Na disputaci, kde řešili téma studia na střední škole, promlouvali tři ředitelé různě zaměřených škol. V publiku byli tři středoškolští studenti.

Dora Procházková

Zavřít menu