Theodora Remundová, dcera Ivy Janžurové a zároveň scénáristka a režisérka dokumentu Janžurka, besedovala v kutnohorském kině Modrý kříž

Kino Modrý kříž nabídlo 8. října po filmu Janžurka i besedu s dcerou Ivy Janžurové Theodorou Remundovou. Ta byla zároveň i scénáristkou a režisérkou tohoto dokumentárního filmu.

„V dokumentárním portrétu je Iva Janžurová – ikona českého filmu, televize a divadla – nazírána citlivým pohledem své dcery, dokumentaristky Theodory Remundové. Tento nejbližší možný vztah umožňuje režisérce pohybovat se v její bezprostřední blízkosti. Tímto pohledem odkrýváme nejen obdivuhodnou profesní aktivitu Ivy Janžurové v současnosti, ale i její minulou kariéru a osobní život v dobových souvislostech. Observační styl se přirozeně prolíná s inscenovanými scénami, ve kterých hravě ožívají fotografie z Ivina dětství i podstatné momenty jejího života,“ je uvedeno k tomuto dokumentárnímu portrétu. V něm se spolu s Ivou Janžurovou, Theodorou a Sabinou Remundovou, představí i Marta Kubišová, Stanislav Remunda, Igor Orozovič, Alice Nellis, Dušan Hanák a Valeria Recman.

„Diváci se shodli, že dokument o paní Ivě Janžurové je natočený její dcerou výborně. Při besedě mnoho otázek padlo, jak se matce a dceři spolupracovalo, jakým způsobem se vybíraly ukázky z filmů a divadelních představení do dokumentu a jiné,“ řekla Veronika Lebedová, ředitelka Tylova divadla, která má na starosti i provoz kina Modrý kříž.

Aktuální program i nabídku přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku naleznou zájemci v kulturním kalendáři Kutnohorských listů nebo přímo na webových s

tránkách kutnohorského kina Modrý kříž ZDE.

pra, foto: td

Zavřít menu