Tyjátrfest namíchal výbornou všehochuť kulturních vystoupení, představila se řada profesionálních i amatérských umělců z České republiky i zahraničí

Kultovní zahradní slavnost plná divadelních vystoupení, akrobacie a hudby s názvem Tyjátrfest se uskutečnila i letos. Od 15. do 18. srpna byl připraven program plný vystoupení profesionálních i amatérských umělců z Česka i zahraničí. Navíc letošní ročník byl jubilejní 20. Celé čtyři dny přinášely od odpoledních hodin přátelskou kulturní atmosféru naplněnou vystoupeními všeho druhu.

Co se dramatu týká, na scéně se předvedla divadla Do Houslí, Túlavé ze Slovenska, Neškvor, Bořivoj, Studna, Kůzle a Divadlo za oponou. Nejen divadelní spolky ovšem účinkují ve Wendyho domácím amfiteátru, kde se celý festival tradičně odehrál. Z hudebníků do Kutné Hory zavítali interpreti jako Voxel, Marcel Kříž, Štěpán Kojan z Keksu a Marcela Březinová.  O magické triky a kouzla se zasloužili Magic Alex, Karel Pomahač, Richard Nedvěd a Klaun Roberto. Zatančili a o akrobatické kousky se postarali Hybrids crew a ohňoví akrobaté Novus Origo. Pozvání přijal i úspěšný herec a imitátor Petr Jablonský, který ve svém pojetí předvedl, jak vtipní dokážou být politici, umělci i jiné známé osobnosti, aniž by to sami tušili. A pro fanoušky všech koktejlů předvedl své umění i Václav Abraham s barmanskou show.

I letošní prázdninové dny dostál Tyjátrfest své pověsti a namíchal výbornou všehochuť kulturních vystoupení. Za to patří hlavnímu organizátorovi Václavu Wendymu Veselému bezpochyby velký respekt.

Josef Stanislav Treml

Zavřít menu