Blanka Šrumová (ex Tichá dohoda) a Jan Sahara Hedl (ex Precedens) spolu s kapelou Něžná noc potěší fanoušky v pátek večer v kutnohorském Music Clubu Česká 1. Během koncertu zazní staré hitovky Tiché dohody i Precedensu, ale samozřejmě také aktuální tvorba.

.
Zpěvačka, textařka a hudebnice Blanka Šrůmová je spojena s kapelou Tichá dohoda. Pěveckou kariéru odstartovala už v osmdesátých letech ve skupině Balet, po roce 1989 začala spolupracovat s Danem Šustrem v obnovené kapele Tichá dohoda, s níž pak vydala všechna svá nejslavnější alba. Je autorkou a spoluautorkou mnoha hitů jako je například píseň Marioneta. Minulý rok vydala minialbum Divokej Praha-západ inspirované trampskými písněmi.
Textař a hudebník Jan Sahara Hedl, někdejší člen skupiny Precedens a Duševní hrob, vydal za svou kariéru několik singlových alb, z nichž největší úspěch mělo album Matka zebra. Písničkářská chytlavost je pro něj příznačná, songy jako Tisíc jmen či Dívka a noc se staly hity a hrají se dodnes. Jak Hedl sám říká, je už čtyřicet let věrný svému hudebnímu stylu, který nikdy neměl potřebu měnit. To se také stalo základem spolupráce s Blankou Šrůmovou, se kterou jej kromě práce pojí také partnerský vztah. Koncert začíná v 21:00 hodin, vstupné 150,- Kč.

(tz)

 

.

Zavřít menu