Vydejte se s námi na prohlídku města s bekyní a lehkými ženami, možná potkáte i známého nestydu Mikoláše Dačického. Cestou se dozvíte, jak se žilo na Horách Kutných v nočních hodinách, ale i jak se nezřízený život trestal. Putování je zakončeno komentovanou prohlídkou Muzea Odhalení tajemné tváře Kutné Hory, kde zjistíte, jak byly nestoudnice trestány.

.
Z Vlašského dvora se vydáte na procházku po městě stříbra v doprovodu dvou kutnohorských  láryň, měchyň, hobart, harapannen, svodnic či jak se ještě ve středověké metropoli říkalo představitelkám „nejstaršího řemesla“. Kolem kostela svatého Jakuba, kde vás čeká známý vína pitel a holkař Mikuláš Dačický z Heslova i poněkud nedůtklivá bekyně, dojdete k Morovému sloupu. Na náměstíčku, dříve zvaném Horní rynk, stávala kdysi klec s pranýřem a leckterá z lehkých děv tady došla trestu a veřejného posměchu. Přes Václavské náměstí, kolem Kamenného domu vás aktéři dovedou zpět do Vlašského dvora, kde na vás čeká prohlídka mučících nástrojů Muzea Odhalení tajemné tváře Kutné Hory, kde zjistíte, jak byly nestoudnice trestány.

Začátek prohlídky v 19:00 hodin ve Vlašském dvoře, doba trvání cca 1,5 hodiny. Vstupné: základní – 190,- Kč, snížené – 120,- Kč snížené (důchodci, děti, studenti). Kombinované vstupné s „Večerní prohlídkou Vlašského dvora“: základní – 300,- Kč, snížené – 150,- Kč (důchodci, děti, studenti), platí vždy pouze na pátek a sobotu po sobě následující, neplatí na termín 25.7. (resp.26.7.) a 1.8. (resp.2.8.) – v tyto soboty se prohlídka „Kutná Hora nestoudná“ nekoná. Upozornění: tato prohlídka není vhodná pro malé děti!

.
Koupit vstupenky

 

.

Zavřít menu